Ny programdirektør for indkøb af tog i DSB

Ny programdirektør for indkøb af tog i DSB

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
05. august 2015 kl. 14:00

Jürgen Müller tiltræder den 1. oktober en nyoprettet stilling som programdirektør for indkøb af tog i DSB. Stillingen er oprettet, da det er lagt til grund for kontrakten mellem Staten og DSB, at der i den kommende kontraktperiode påbegyndes anskaffelse af el-materiel, som på sigt skal erstatte de nuværende dieseltog på de strækninger, hvor der gennemføres elektrificering. Det er dette arbejde, Jürgen Müller skal stå i spidsen for.

Jürgen Müller blev partner i McKinsey og Co Tyskland i 2003 og kommer aktuelt fra en stilling som partner i McKinsey & Co i Sverige. Han har desuden været leder af McKinsey’s globale Jern- og bybane afdeling siden 2006. I DSB vil han indtræde i direktørkredsen med reference til den administrerende direktør.

”Jeg er glad for, at vi har fået en internationalt erfaren kapacitet som Jürgen Müller i spidsen for det hold, der skal forberede og påbegynde indkøbet af eldrevne tog. Det er et af de vigtigste projekter i DSB i nyere tid. Indkøbet af eldrevne tog er forudsætningen for at kunne realisere de hurtigere rejsetider, som togfonden.dk muliggør,” udtaler DSB’s administrerende direktør Flemming Jensen i forbindelse med ansættelsen.