IC4-toget på pressetur

IC4-toget på pressetur

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
22. juni 2007 kl. 12:54

Pressemeddelelse fra DSB


DSB's første IC4-tog vil fra på mandag blive testet i overvåget prøvedrift mellem Århus og Aalborg. Det længe ventede tog blev fredag præsenteret for journalister, der var inviteret med på en prøvetur mellem Århus og Hobro.


Overvåget prøvedrift betyder, at toget på nogle afgange vil køre med passagerer, mens det på andre afgange ikke vil have passagerer om bord. Toget vil køre overvåget prøvedrift fra nu og resten af sommeren, hvilket betyder, at det jævnligt vil køre med kunder på strækningen.


"Vi beklager, at det har taget så lang tid at få leveret det første IC4-tog. Det er klart utilfredsstillende for vores kunder og medarbejdere, men nu ser vi fremad og glæder os over, at vi fra på mandag skal køre overvåget prøvedrift med passagerer," siger administrerende direktør Søren Eriksen.


Overvåget prøvedrift betyder, at DSB ikke vil køre med IC4-toget efter en fast køreplan.
 
"Det er vigtigt for mig at understrege, at der kun er tale om prøvedrift. IC4-toget er langtfra kureret for børnesygdomme, og i den første tid forventer vi at have teknikere med om bord," siger Søren Eriksen og tilføjer, at strækningen mellem Århus, Aalborg og Lindholm er valgt, fordi den er knap så trafikeret, og fordi togene hele tiden befinder sig inden for en overskuelig afstand af DSB's og Ansaldobredas værksteder i Århus.
 
Al erfaring med indsættelse af nye tog - IC3, IR4, Øresundstogene og Metroen - viser, at der opstår problemer i starten, og at det kræver en længere indkøringsperiode under realistiske forhold og med passagerer at få problemerne afdækket og løst.
 
Når alt er klart, og togsæt på togsæt ruller ud i landsdelstrafikken, venter der DSB's kunder en behagelig oplevelse. Toget kører meget roligt, det er tyst, og der er god plads. Handicappede i kørestol, passagerer med cykel eller tunge kufferter kan glæde sig over vognen med lavt gulv, der giver niveaufri indstigning fra perronen.
 
Det er for tidligt at sige, i hvilken takt togsættene ankommer, men vi forventer at være klar med en tidsplan for indsættelsen i landsdelstrafikken til efteråret.
 
Yderligere oplysninger via DSB Kommunikation på tlf. 3354 2200.


Med venlig hilsen
DSB