Fire togproducenter kan byde på nye eltog til danskerne

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
24. oktober 2018 kl. 15:38

DSB har netop afsluttet prækvalifikationen til udbud af nye eltog.

Følgende fire producenter er blevet prækvalificeret:

  • Alstom Transport Danmark A/S
  • Bombardier Transportation Denmark A/S
  • Siemens Mobility A/S
  • Stadler Bussnang AG

”Jeg er meget tilfreds med at have fire kompetente togproducenter med i udbuddet. Det giver en god konkurrencesituation og optimale muligheder for et godt udbud”, siger Jürgen Müller, direktør for Strategi & Togmateriel i DSB. Han fortsætter:
 ”Alle de fire prækvalificerede producenter er stærke spillere i markedet og har gennem referencer vist, at de har leveret velfungerende produktplatforme til andre togoperatører, som svarer til det, DSB ønsker at indkøbe”.

De prækvalificerede togproducenter har nu frem til primo 2019 til at udarbejde deres første forhandlingstilbud. Når forhandlingstilbuddene er afleveret, vil DSB gå i dialog med togproducenterne om deres tilbudte løsning og om de krav, der stilles. Primo 2020 kan togproducenterne afgive deres endelige tilbud om levering og vedligeholdelse af DSB’s kommende fjern- & regionaltogsflåde.

Udbuddet lyder på minimum 100 togsæt, som skal erstatte størstedelen af DSB’s aldrende dieselflåde.

DSB forventer at kunne tildele kontrakten til den vindende togproducent medio 2020.

De første tog forventes indsat i drift i 2024, men det endelige indsættelsestidspunkt og leveringstakt kendes dog først, når der er i 2020 er skrevet kontrakt.