DSB understøtter myndighederne indsats mod Corona-virus

10. marts 2020 kl. 16:48

DSB iværksætter nu en række initiativer, der skal understøtte regeringens strategi med at inddæmme spredningen af Corona-virus.

”Regeringen har konkret opfordret rejsende i den kollektive trafik til, så vidt det er muligt, ikke at rejse i myldretiden. Den opfordring vil jeg give videre til vores passagerer. Samtidig er det også nødvendigt at gennemføre en række ændringer i den daglige drift, der understøtter myndighedernes arbejde med at bremse smittespredningen,” udtaler Flemming Jensen, administrerende direktør i DSB.

Helt konkret iværksætter DSB fra i morgen følgende initiativer:

  • DSB vil også køre med lange tog uden for myldretiden, for at sikre bedst mulig plads til de rejsende
  • Alle DSB-billetter kan refunderes uden gebyr, også ikke-refunderbare billetter som f.eks. Orange billetter
  • DSB vil ikke modtage kontant betaling i togene
  • DSB vil indsætte personale på de mest kritiske trafikknudepunkter, der kan vejlede passagerne
  • DSB vil sammen med de øvrige parter i den kollektive transport forstærke kommunikationen overfor kunderne som følge af Corona-virus

Herudover arbejder DSB i øjeblikket på at indføre krav om pladsbillet i Fjern- & Regionaltog for at undgå overfyldte tog og stående passagerer. Det vil blive kommunikeret ud via DSB’s hjemmeside, når den praktiske løsning er klar.

”Jeg er klar over, at det for mange kunder medfører væsentlige gener i dagligdagen. Men jeg håber, at vores kunder vil udvise forståelse og samfundssind i den alvorlige situation, vi er i, så den kollektive trafik ikke udgør en større smittefare end strengt nødvendigt,” slutter Flemming Jensen, administrerende direktør i DSB.

 

Følg med på DSB's særlige side om togrejser i forbindelse med Corona-virus