DSB-tog og nye skinner sejler med Stena Line

DSB-tog og nye skinner sejler med Stena Line

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
10. maj 2012 kl. 06:49

Med påsejlingen af Jernbanebroen over Limfjorden kører der ingen tog mellem Aalborg og Lindholm. Det medfører længere rejsetider og skifte mellem tog og bus for DSB's nordjyske kunder.

Det er samtidig en udfordring for DSB og Banedanmark, der har brug for at få deres tog og entreprenørmaskiner på plads forud for sommerens sporarbejde i Vendsyssel.

Det er nu løst med en aftale mellem DSB, Banedanmark og Stena Line, der betyder, at rederiet overfører togene og entreprenørmaskinerne mellem Frederikshavn og Göteborg.

Fastholder tidsplan for sporarbejde
Det er flere år siden, der sidst har været overført jernbanemateriel på overfarten, og det har været nødvendigt at få udført nogle reparationer af jernbanefærgelejet i Göteborg.

"Det har været et enormt spændende projekt. Som sagt har vi ikke opereret med jernbaneoverførsler gennem adskillige år, så vi har skullet grave lidt i arkiverne for at finde procedurerne frem. Og så har vi i samarbejde med Göteborg Havn fået reparationen af lejet gennemført på rekordtid," siger freight manager hos Stena Line Claus Riis.

Den første overførsel af jernbanemateriel fra Göteborg til Frederikshavn finder sted i morgen torsdag. Jernbanefærgen Stena Scanrail ankommer til Frederikshavn kl. 02 natten til fredag.

Projektchef Anne Nielsen, Banedanmark, er meget tilfreds med aftalen.

"Vi er meget glade for, at vi sammen med Stena Line har fået en løsning på plads så hurtigt. Det betyder, at vi kan få overført de sporkørende arbejdsmaskiner og vogne samt de 100 meter lange skinner. Dermed kan vi fastholde den tidsplan for sporarbejdet, vi har givet kunderne," siger hun.

Flere siddepladser i ferietrafikken
Også i DSB vækker aftalen glæde, fordi den betyder, DSB kan overføre togene med færgen, inden Banedanmark går i gang med at udskifte sporet i Vendsyssel.

"Den her aftale med Stena Line betyder, at vi undgår, at togene skal holde stille under sporarbejdet, og at vi skaffer mange ekstra siddepladser til vores kunder i resten af landet i sommermånederne," siger DSB's trafikinformationschef Tony Bispeskov og tilføjer:

"Aftalen betyder samtidig, at vi sparer tid og penge på at skille togene ad og overføre dem på blokvogne. I fald skulle vi undvære IC3-togene i drift i flere uger, fordi der ligger et betydeligt arbejde i at få godkendt et IC3-tog, der har været skilt ad, til fortsat drift," siger Tony Bispeskov.

Hvert døgn et IC3-tog står stille, koster DSB 50.000 kr.

Tog flyttes til Nordvestbanen
MR-togene, der kører sammen med IC3-togene i Vendsyssel, overføres ligeledes med Stena Line. DSB flytter dem til Nordvestbanen, hvor der til sommer er planlagt et andet stort sporarbejde.

Under sporarbejdet er det nødvendigt at indstille trafikken midtvejs på strækningen, og DSB får brug for tog på begge sider af sporarbejdet for at kunne opretholde trafikken i fuldt omfang.

Overførslerne af DSB's tog finder sted i dagene 3-5. juni og omfatter fire IC3-tog og seks MR-tog.

Til pressen
For yderligere oplysninger kontakt da venligst:
Freight manager hos Stena Line Claus Riis, 28 88 32 21
Banedanmarks pressevagt, 82 34 13 13 eller
DSB's pressevagt, 24 68 00 00

Martin S. Larsen