To tog holder stille en time natten til søndag

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
25. oktober 2017 kl. 10:30

Natten til søndag den 29. oktober kl. 3.00 skifter Danmark fra sommer- til normaltid. Banedanmark udnytter den ekstra nattetime til at udføre sporarbejder. Det betyder, at flere tog mellem Ringsted og Nyborg er erstattet af Togbusser natten til søndag.

Desuden får to tog, der er startet i sommertid, et ophold på cirka en time på Aarhus H eller Fredericia, inden de fortsætter i normaltid. Se, om det får betydning for din rejse på Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne.

Det drejer sig om InterCity-togene:
• Fra Aalborg i sommertid kl. 23.07 til København H. Efter et ophold på cirka en time fortsætter det fra Fredericia i normaltid kl. 2.00. Mellem Nyborg og Ringsted er toget erstattet af Togbusser på grund af sporarbejde.
• Fra København H i sommertid kl. 22.46 til Aalborg. Efter et ophold på cirka en time fortsætter det fra Aarhus H i normaltid kl. 2.21.

DSB har opdateret Rejseplanen med ændringerne. I begge tog serverer DSB kaffe, te, kildevand og chokolade og et gratis download af kriminalromanen ’Morder-Anders og hans venner’ fra Politiken Books.

Derfor vælger DSB at gøre det sådan
Det er et bevidst valg, at DSB har tilrettelagt køreplanen for de to nattog på den måde, forklarer DSB’s informationschef Tony Bispeskov:

”Nøjagtig som tidligere år har vi valgt at lade to tog holde stille en time i forbindelse med overgangen fra sommer- til normaltid. Alternativet er, at vi kører samme tog i både sommer- og normaltid. Der er imidlertid ikke økonomi i at køre ekstra tog midt om natten. Det er heller ikke et alternativ at lade toget fortsætte kørslen i sommertid, fordi så skuffer vi kunderne, der venter længere fremme på strækningen,” siger han.

Andre sporarbejder i weekenden Banedanmark udfører sporarbejder mellem Køge og Åmarken, i Ringsted, mellem Rødekro og Vojens i weekenden. Det betyder, at adskillige tog kører til ændrede tider. Se, hvad det betyder for dig på Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne.

Øresundstog mellem Helsingør og Malmö C via København H og Københavns Lufthavn kører i fuldt omfang hele natten.

 

DSB Kommunikation (msl)