Stort set normal køreplan på Sjælland efter påske

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
07. marts 2018 kl. 13:31

Når kunderne vender tilbage fra påskeferie tirsdag den 3. april, forventer DSB at kunne køre en stort set normal køreplan for de sjællandske pendlere. Efter planen vil der være 13 driftsklare ME-lokomotiver. Det giver DSB mulighed for at køre alle regionaltog på Sjælland; med undtagelse af to myldretidstog mellem Kalundborg og København – ét om morgenen og ét igen om eftermiddagen.

”Der er tale om en markant forbedring for kunderne, hvor vi næsten kommer tilbage på det normale antal afgange. Vi kommer også til at have flere siddepladser til pendlerne.  Samlet set vil cirka 85 procent af den normale siddepladskapacitet mellem Kalundborg og København og Nykøbing F og København være på plads efter påske,” siger informationschef i DSB Tony Bispeskov og fortsætter:

”Jeg vil gerne takke kunderne for deres tålmodighed indtil nu. Ændringerne vil være at finde på Rejseplanen fra torsdag den 8. marts. Og så vil jeg afslutningsvis gerne pointere, at selvom det er markante forbedringer, vil det fortsat være lidt mere trangt end normalt på de to strækninger i myldretiderne.”

Nedgangen i antallet af togafgange og siddepladser skyldtes, at DSB i slutningen af januar måtte tage alle ME-lokomotiverne ud af drift. For at skaffe nok tog til den sjællandske regionaltogstrafik er tre PendlerLyn-tog mellem Aarhus og København fortsat aflyste. Desuden er IC4-tog fra regionaltogstrafikken mellem Struer og Fredericia flyttet til Sjælland og erstattet af MR-tog.