Snart klippekort på mobilen

Snart klippekort på mobilen

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
20. januar 2011 kl. 14:31

Fra 1. marts kan du købe et mobilklippekort, og det bliver ét klippekort til det hele

Snart er det slut med at fedte rundt med både 2-, 3- og 4-zoners klippekort i pungen. Fra den 1. marts kan du købe et mobilklippekort med tyve zoner på, hvor du kan klippe præcis det antal zoner, du har brug for.

»Det her gør det meget nemmere for de kunder, der den ene dag måske rejser to zoner og den næste dag fire. De har indtil nu været nødt til at have flere forskellige slags klippekort, men det bliver de fri for nu. Og så risikerer man ikke, at klippekortet ligger derhjemme, når man skal bruge det, for man har altid sin mobil på sig,« siger Niklas Marschall, salgsdirektør hos DSB S-tog.

Det er Hovedstadens trafikselskaber, der er gået sammen om mobilklippekortet, som selvfølgelig gælder til både bus, tog og Metro, og det koster det samme som et 2- zoners voksenklippekort, dvs. 140 kr.
Mobilklippekortet er i stil med den meget populære SMS-billet, som der sælges ca. 85.000 af om ugen.

Mobilklippekort

Mobilklippekortet indføres som et forsøg, der foreløbig kommer til at køre et år, hvorefter trafikselskaberne vil evaluere ordningen. Mobilklippekortet kommer til at fungere ved, at man køber tyve zoner, og så sender man en sms, hver gang man skal bruge et klip. ”Klippet” bliver sendt som en SMS-billet til mobiltelefonen.
Trafikselskaberne tror på mobilklippekortet, da det allerede har kørt med succes i en testperiode i sommeren 2010.

 

Helene Gram