Sjællandske pendlere får ekstra kompensation

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
25. april 2018 kl. 09:03

Efter tre måneder med ændret drift får pendlerne på nogle af de sjællandske strækninger nu 20 pct. ekstra i kompensation. Det sker som følge af, at DSB den 26. januar valgte at tage 33 ME-lokomotiver ud af passagerdrift.

”Det har været en helt særlig situation, hvor vores kunder har oplevet ændringer, der har grebet ind i deres hverdag. For pendlerne, der dagligt er afhængige af togene, har det udfordret deres hverdag. Derfor har vi besluttet, at en ekstraordinær situation som denne også kræver en ekstraordinær kompensation,” siger underdirektør i DSB Kommerciel, Aske Wieth-Knudsen.

Der er tale om 20 pct. ekstra i kompensation af månedskortprisen på aktive pendlerkort i perioden den 26. januar til 31. maj 2018, og udbetalingen kommer til at ske gennem DSB Pendler Rejsetidsgaranti.

Det gælder for pendlere, der er tilmeldt de fem følgende målestrækninger i rejsetidsgarantiordningen: Kalundborg – København; Nykøbing F – København; Roskilde-Køge- Næstved; Roskilde-København; Ringsted-København.

”Kunderne på disse strækninger har været de mest berørte af den ændrede drift med aflysninger, togbusser og andet materiel, og på disse strækninger har vi mange pendlere. Derfor ønsker DSB at anerkende den tålmodighed, som de faste kunder har udvist,” siger Aske Wieth-Knudsen.

Kompensationen er til pendlere med aktive pendlerkort i perioden og de 20 pct. beregnes i forhold til alle korttyper, der kan tilmeldes DSB Pendler Rejsetidsgaranti. Det gælder eksempelvis alle typer pendlerkort, Rejsekort Pendlerkort, Ungdomskort, Erhvervskort og Bus/Tog årskort.

Kunder, der er tilmeldt Pendler Rejsetidsgaranti, får automatisk den ekstra kompensation på gyldige aktive kort for perioden fra 26. januar og frem til 31. maj 2018. 

Kunder, der ikke er tilmeldt ordningen med deres pendlerkort, kan tilmelde kortet frem til 31. maj og få både ordinær og ekstra kompensation på det aktuelt gyldige kort frem til 31. maj 2018. Det gælder ikke for kort, der er udløbet før tilmeldingen. Helt konkret bliver den ekstra kompensation udbetalt til kundens NemKonto den 17. juli 2018, hvor den er til rådighed få dage efter.

Læs mere om kompensationen