Nye regler for pladsbestilling

Nye regler for pladsbestilling

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
01. juni 2004 kl. 10:32

Fra den 1. april vil reglerne for at bestille en plads på toget være anderledes. Sidste år modtag DSB 5,5 millioner pladsreservationer. 1,5 millioner blev aldrig hentet. Derfor er der alt for mange kunder, der får besked om, at der er udsolgt i tog, hvor der reelt er ledige pladser.


For at få fuldt udbytte af pladserne skal en pladsreservation være afhentet senest en uge efter, at den er bestilt. Hvis rejsen bliver bestilt mindre end 8 dage før, så skal billetten hentes dagen før rejsen. Bestiller man først samme dag, som rejsen skal finde sted, så kan billetten hentes helt frem til afgang. Reglerne bliver faktisk bare ligesom de allerede nu er ved højtider.


”For kunderne vil de nye regler helt klart være en fordel, fordi vi ved at rykke fristerne frem får skabt plads til flere passagerer,” siger salgsdirektør Bjørn Wahlsten, DSB.


De nye regler betyder også, at en pladsbillet til Business ikke længere er gratis. Problemet med uafhentede billetter er nemlig ikke anderledes her. Til gengæld gælder pladsgarantien stadig for Businessrejsende, men er udvidet til også at omfatte DSB Pendlerkort Business, Bus & Tog årskort Business og klippekort til Business.


De nye regler skal være med til, at flere mennesker kan være sikre på en plads på den afgang, de gerne vil med.