Nattoget stopper med at køre fra årsskiftet

Nattoget stopper med at køre fra årsskiftet

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
17. juni 2014 kl. 10:30

OPDATERET: Det sidste nattog fra Københavns Hovedbanegård kører den 2. november, og det sidste nattog kører til Københavns Hovedbanegård den 3. november. Oprindeligt skrev vi, at nattoget fortsatte med at køre frem til køreplansskiftet i december.

---

Når den sidste afgang med nattoget ruller ud fra Københavns Hovedbanegård i december 2014, er det slut med at ligge i sovevogn i tog til og fra København.

Det er nemlig en begrænset skare, som benytter sig af kunne ligge i sovevogn og spise i restaurantvogn i nattoget, der kører fra København til Amsterdam, Basel og Prag.

”DB og vi har kigget på tallene, og vi må erkende, at der ikke er økonomi i det,” siger DSB’s chef for salg og produktmarketing Christian Linnelyst.

Sporarbejde lukker afgangen ned
Der er én daglig afgang og én ankomst i København med nattoget, der kører via Roskilde, Odense, Kolding og Padborg. I Tyskland deles toget og fortsætter til Amsterdam, Basel og Prag.

”Det er fortrinsvis turister i sommermånederne, der benytter denne afgang. Sommeren 2015 er imidlertid præget af et omfattende og langvarigt sporarbejde på Fyn, der gør, at vi er nødsaget til at aflyse næsten alle nattog i højsæsonen,” siger Christian Linnelyst og fortsætter:

”De økonomiske nøgletal sammenholdt med sporarbejdet næste sommer gør, at vi vælger at indstille kørslen allerede fra køreplansskiftet i december 2014,” Christian Linnelyst.

Stadig masser af forbindelser til Europa
DB og DSB har fortsat fire-seks daglige afgange mellem København og Hamborg og en daglig afgang mellem København/Aarhus og Berlin og derfra videre forbindelse til resten af Europa.

”DB og vi undersøger, om vi kan tilpasse køreplanen i dagtimerne, så vi kan give kunderne et attraktivt alternativ til nattoget med gode forbindelser ned gennem Europa,” siger Christian Linnelyst.

DSB Kommunikation & Branding (msl)