Kør på rejsekort til Malmø

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
01. maj 2017 kl. 17:11

Fra i dag, mandag den 1. maj, kan togrejsende bruge det blå rejsekort til at rejse ud af Danmark og lade turen fortsætte til den svenske station Malmø C. Her er der opsat to rejsekortstandere på Malmø C, så alle der rejser på rejsekort personlig, flex og anonym kan tjekke ud og ind enten individuelt eller flere sammen. På denne måde bliver det lettere at snuppe en tur over sundet.

”Det har længe været et ønske at tilbyde kunderne at rejse til Malmø C på rejsekort, så vi er glade for, at det nu er muligt. Dermed kan kunderne slippe for at købe en særskilt Øresundsbillet for at komme over broen. Taget i betragtning, at der er mere end 2 mio. kunder har et rejsekort, så bliver det lettere for mange,” siger Jan Sigurdur Christensen, der er direktør i DSB Kommerciel.

Med den nuværende situation, hvor der er id-kontrol på stationen ved Kastrup Lufthavn, forventer DSB ikke, at det giver en markant vækst i rejselysten. Det gør dog turen enklere, derfor følger DSB udviklingen i håbet om, at kunderne tager muligheden til sig.

Transport-, bygnings- og boligministeren hilser de nye muligheder velkommen: ”Det er glædeligt, at det bliver lettere at rejse mellem København og Malmø, fordi det nu er muligt at benytte Rejsekortet på strækningen til Malmø også. Med de nye rejsekortstandere i Malmø slipper man som rejsende for at skulle have flere forskellige typer billetter,” siger Ole Birk Olesen.

Prisen for en voksen standard-billet mellem f.eks. København H og Malmø er 89 kr., det er samme pris som en Øresundsbillet.