Har du en idé til et grønnere DSB?

22. maj 2019 kl. 06:00

Det er vores ambition, at hele DSB skal være CO2-neutralt i 2030. Det kræver nytænkning og handling. Med 500.000 daglige rejsende spiller DSB en vigtig rolle i at reducere trængslen i og omkring de store byer og gøre Danmark mere bæredygtigt. Toget er allerede i dag det klimavenlige transportvalg, men vi skal være endnu bedre:

”Danmark har brug for en udbygget og velfungerende kollektiv trafik, der kan flytte hundredtusinder af mennesker effektivt, komfortabelt og miljørigtigt. Her kommer jernbanen til at spille en hovedrolle. DSB er i fuld gang med at indkøbe elektriske lokomotiver, nye vogne og nye elektriske togsæt. Banedanmark sætter strøm til jernbanen og opgraderer spor og signaler. Det er et vigtigt skridt mod en bæredygtig kollektiv transport – men der skal mere til, og vi skal gang nu,” siger administrerende direktør i DSB Flemming Jensen.

Derfor lancerer DSB en idékonkurrence, så vi sammen kan køre mod en grønnere fremtid. Konkurrencen løber fra onsdag den 22. maj og tre uger frem.  Her kan alle danskere skrive ind og bidrage med gode ideer til et grønnere DSB og dermed en mere klimavenlig transport. Konkurrencen skal supplere det arbejde DSB har iværksat internt for at kortlægge og udpege initiativer, der i de kommende år skal gøre DSB’s samlede miljøaftryk mindre.

”På tværs af det politiske spektrum og på tværs af aldersgrupper er der krav om, at vi i fællesskab skal alvorligt i gang med at løse klodens problemer. Det er ikke en modedille at arbejde med klima og bæredygtighed. Det er et krav til alle virksomheder, der vil spille en rolle i fremtiden. Kloden kræver det og kunderne kræver det. Men det er samtidig et krav, der taler direkte og positivt til vores kerneforretning. DSB har en attraktiv vare i arbejdet for en grøn omstilling i Danmark,” understreger Flemming Jensen.

Alle grønne ideer er velkomne. Både til tog, stationer, værksteder og kiosker. Ideerne vurderes af et panel af eksterne eksperter, DSB’s miljøafdeling og topledelse. Konkurrencen løber i perioden fra den 22. maj til og med den 11. juni kl. 23.59. DSB kårer en vinder i tre forskellige aldersgrupper og præmien er en klimavenlig rejse: to InterRail-billetter på 1. klasse. Der er desuden præmier til alle finalister i de enkelte aldersgrupper.

Send din idé til DSB på dsb.dk/ideer

DSB Kommunikation (nifi og msl)