Flere togafgange på Sjælland fra mandag den 5. marts

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
15. februar 2018 kl. 15:59

DSB udvider nu den nødkøreplan, der har været gældende, siden ME-lokomotiverne blev taget ud af passagerdrift i slutningen af januar. Det betyder flere afgange til pendlerne på Nordvestbanen og flere siddepladser på Sydbanen. Fra mandag den 5. marts vil der være halvtimesdrift mellem Holbæk og København, ligesom der vil blive sat ekstra myldretidstog ind på strækningen mellem Kalundborg og København. På Sydbanen vil flere af togene mellem Nykøbing F og København få ekstra togvogne på, så antallet af siddepladser bliver forøget. 

”Vi vil løbende sætte de driftsklare ME-lokomotiver ind i den kommende tid, hvor de gør mest gavn for pendlerne. Derfor er det en god idé at holde øje med Rejseplanen, som vi løbende vil holde opdateret. Det vil både handle om at skaffe mere plads til kunderne i togene men også indsætte tog på flere af de afgange, som har været aflyste. Med de ME-lokomotiver vi har til rådighed nu, er vi allerede begyndt at køre flere afgange på Nordvestbanen, der er den strækning, der har været hårdest ramt af de manglende ME-lokomotiver,” siger DSB’s informationschef Tony Bispeskov.

DSB har på nuværende tidspunkt ingen sikker prognose for hvornår alle ME-lokomotiver forventes at være til disposition. DSB kan gøre et ME-lokomotiv klart om ugen med den nuværende kapacitet og antallet af aksler, der er til rådighed. De vil blive sat i drift løbende, hvor de gør mest gavn for de sjællandske pendlere.

"Konkret betyder det her og nu, at tre ud af de fire tog, der normalt kører på Nordvestbanen vil være tilbage i drift igen fra mandag den 5. marts. For Sydbanen er det to ud af tre tog, der kører, som det også er tilfældet nu," siger Tony Bispeskov og tilføjer: ”Enkelte PendlerLyn mellem Aarhus og København vil fortsat være aflyste. Nogle afgange vil blive kørt af IC4, mens andre vil blive kørt med et ME-lokomotiv og Dobbeltdækker-vogne."

DSB Kommunikation & Branding (no)