DSB skræller og skrotter fem afskrevne IC4 (NT-standard) togsæt

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
02. marts 2017 kl. 16:55

Selv om de er afskrevet i regnskabet, kommer de fem IC4-togsæt (NT-standard) til afslutningsvist at gøre gavn for DSB, når de genanvendelige reservedele i disse dage møjsommeligt bliver taget fra hvert af de fem togsæt på DSB’s værksted i Randes, inden togsættene sendes til endelig skrotning. De fem IC4-tog (NT-standard), der skal ophugges, har ikke kørt i årevis og er ikke blevet opgraderet, som den øvrige IC4-flåde, bl.a. fordi deres stand var for dårlig.

Der er specificeret i alt cirka 480 dele, som DSB kan genbruge. Det er lige fra de helt tunge elementer som motorer og hjul til sæder og små displays. Arbejdet tager 4-6 uger pr. togsæt afhængig af, hvor meget der skal ud af det enkelte togsæt.

”Vi bruger nogen arbejdskraft på at skrælle togene, fordi vi kan genbruge de sikrede reservedele på de øvrige 77 IC4-togsæt, vi fortsat har i drift. En del af reservedelene til IC4 er så specielle, at de ville svære at finde på markedet eller dyre at fremstille, hvis behovet skulle opstå. Den endelige skrotning af de fem IC4 togsæt (NT-standard) kommer herefter ikke til at koste DSB penge udover det beløb, der er afskrevet i regnskabet. Det hviler økonomisk i sig selv, fordi metallerne senere kan genanvendes. ” siger driftsdirektør i DSB Anders Egehus.

DSB nedskrev sidste år IC4- og IC2-flåden med 2,2 milliarder kroner. De 23 IC2-togsæt blev helt afskrevet i forbindelse med halvårsregnskabet i 2016. Det samme gælder for de fem omtalte IC4-togsæt i den såkaldte NT-standard. Den resterende IC4-flåde blev nedskrevet, så værdien afspejler, at togene fremover primært skal køre regionaltogsdrift. Alle fem togsæt forventes at være endeligt skrottet med udgangen af juni i år.

DSB Kommunikation & Branding (no)