DSB sælger central bygning i København for over en halv milliard

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
16. oktober 2017 kl. 11:10

Flere investorer har vist interesse for DSB's ejendom på Kalvebod Brygge. Nu er den solgt for over en halv milliard kroner til Genesta

Siden DSB's tidligere kontorejendom på Kalvebod Brygge 32 blev sat til salg i august 2016, har både nationale og internationale investorer vist stor interesse for den unikke ejendom i det centrale København.

Det har nu udmøntet sig i et salg til den internationale ejendomsinvesteringsfond Genesta, der har fokus på investeringer i Norden, og som har købt ejendommen for 520 millioner kroner.

Om salget siger underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl:

"Det glæder mig, at DSB har fået solgt denne 28.000 m2 store og markante ejendom centralt i København. Vi har nu solgt DSB's sidste udviklingsejendom på Kalvebod Brygge, og dermed afsluttes en DSB-æra i området," siger han og uddyber:

"DSB Ejendomme har således gennem et årti arbejdet på udviklingen af de tidligere godsbanearealer, hvilket blandt andet har resulteret i opførelsen af SEB-banks hovedsæde samt Arp-Hansens hotelkompleks Tivoli Hotel & Congress, Wakeup Copenhagen og senest med salget til IKEA, som opfører et stort varehus overfor Fisketorvet."

Genesta vil omdanne bygningen til et moderne kontorhus. Detaljerede planer for projektets karaktertræk forventes offentliggjort i starten af 2018.

Det er en betinget købsaftale, der blandt andet afventer et enkelt myndighedsforhold, samt en større omlægning af Banedanmarks ledninger i ejendommen. Salget forventes endeligt afsluttet sidst på året.