DSB er i dialog med myndigheder om rammerne for ID-kontrol

DSB er i dialog med myndigheder om rammerne for ID-kontrol

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
30. december 2015 kl. 10:52

Den forestående ID-kontrol i Københavns Lufthavn rummer nogle uafklarede lovmæssige problemstillinger, da ID-kontrollen og opbevaringen af persondata skal overholde såvel dansk lovgivning som svenske krav.

DSB er i fortsat dialog med relevante myndigheder på begge sider af Øresund for at få afklaret de udestående spørgsmål. Der vil  derfor først blive registreret og gemt data i forbindelse med ID-kontrollen, når de fornødne anmeldelser og godkendelser er på plads.

De nævnte udeståender får ikke indflydelse på ID-kontrollens ikrafttræden: Der vil fra 4. januar skulle fremvises billed-ID på rejser til Sverige.

”Vi arbejder hårdt på at få de sidste detaljer i form af tilladelser og anmeldelser på plads. Men det er, og har været, et kapløb mod tiden. Vi har først den 17. december fået svensk lovgivning at arbejde med – så der er en række uafklarede spørgsmål, blandt andet hvor længe DSB skal kunne dokumentere ID-kontrollen overfor de svenske myndigheder,” siger informationschef Tony Bispeskov.

DSB Kommunikation & Branding (no)