DSB beder advokater undersøge IC4-kontrakt

DSB beder advokater undersøge IC4-kontrakt

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
12. maj 2011 kl. 14:42

DSB har nu taget skridt til at undersøge de juridiske muligheder i forhold til IC4-leverandøren, AnsaldoBreda

»Alle muligheder er i spil.« 

Sådan udlægger direktør for Fjern- og Regionaltog i DSB Frank Olesen teksten, efter at han på DSB's vegne har bedt eksterne advokater vurdere, hvilke kontraktuelle modtræk DSB har i forhold til IC4-leverandøren, der mildt sagt leverer nogle tog, som DSB ikke er tilfredse med.

»Vi vil fastholde AnsaldoBreda på, at vores kvalitetskrav skal være opfyldt, før vi accepterer at modtage flere togsæt. Det kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for italienerne, hvis de ikke leverer tog i aftalt kvalitet til tiden.  

Derfor er det helt naturligt, at vi undersøger hvilke juridiske muligheder kontrakten giver os for at holde AnsaldoBreda yderligere ansvarlig,« siger Frank Olesen.

Det sker, efter at Frank Olesen i påsken tog ned til italienerne og forlangte, at der blev strammet markant op på togleverancen.

Uvildig undersøgelse
Folketingets Trafikudvalg besluttede ligeledes i dag på et udvalgsmøde at lade en uvildig tredjepart afdække, hvordan driftskvaliteten på IC4-togene kan forbedres på tværs af AnsaldoBreda og DSB. Analysen skal bidrage med svar på, hvilke yderligere tiltag der kan iværksættes for at få det optimale ud af IC4-togene.

»Det bakker vi 100 procent op om. Vi ser positivt på politikernes forslag, som flugter helt med vores egne tanker, som vi præsenterede for Trafikudvalget i tirsdags,« siger Frank Olesen.

For yderligere kommentarer mød op til doorstep-pressemøde i gården hos DSB, Sølvgade 40, i dag klokken 16.30.

Mvh. DSB