De rejsende kom godt hjem med DSB

24. december 2017 kl. 08:24

Med juleaften på en søndag har de mange julerejsende især fordelt sig i togene over den 22. og 23. december, hvor der har været mange godt fyldte tog, inden de sidste tager toget frem i dag. Det har blandt andet betydet, at DSB de seneste par dage har haft omkring 135.000 pladsreservationer i togene. Desuden har mange rejst på de billige Orange-billetter. Det har omkring 22.500 rejsende valgt, hvilket er 39 pct. flere end sidste år.

De fleste julerejsende stiger på toget i Østdanmark for at fejre julen på Fyn eller i Jylland. Derfor har der også været indsat ekstra tog mellem landsdelene, så de mange tusind rejsende kunne krydse Storebælt og komme frem til jul.

”Vi har i år haft to store udrejsedage med mange glade julerejsende, der har fordelt sig i de godt fyldte tog. Vi har været godt forberedte på det store rykind, så togene er kørt med høj punktlighed, og langt de fleste kunder er kommet frem til tiden, ” siger Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB.

Ni ud af ti rejsende kom frem til tiden den 22. og 23. december.

Når julehyggen er overstået, går turen den anden vej. Men hjemrejsen er traditionelt spredt over flere dage og knap så intens som i dagene op mod jul. Dog er der ved at være godt fyldt op på flere afgange den 26. december. Men der er stadig billetter at finde – også Orange.

”Der er stadig Orange-billetter tilbage til de kommende dage. Der har været udbudt flere af dem i disse juledage, og dem har der været rift om. Men kan man rejse i ydertidspunkterne, så kan man stadig have held til at finde Orange-billetter bl.a. inde på DSB’s app,” siger Tony Bispeskov.