Danmarks nye togstation ligger på Roskilde Festival

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
30. juni 2018 kl. 11:10

Roskilde Festival Station

Roskilde har fået en ny markant station. Roskilde Festival Station. Dermed er tidligere års trinbræt ved festivalpladsen i Roskilde er nu blevet opgraderet så Roskilde by huser Danmarks nyeste og Danmarks ældste fungerende station. Roskilde Festival Station er klar til at tage imod mange af de 130.000 festivalgæster og frivillige, der indtager festivalpladsen den kommende uge.

Stationen er bygget op om fire store, kunstneriske søjler med et stort trappe-podie som fundament. Her er der plads til infoskærm om togafgange, billetsalg, en festivaludgave af en 7-Eleven butik med lidt hurtig mad og drikke – og ikke mindst med plads til at mødes.

Stationen blev officielt åbnet med en ceremoni her til morgen, hvor Roskilde Festivals administrerende Signe Lopdrop og underdirektør i DSB Aske Mastrup Wieth-Knudsen sammen med DSB’s jernbaneorkester tog imod de første festivalgæster lørdag morgen.

”Jeg er glad for, at vi i samarbejde med Roskilde Festivalen, har fået skabt en moderne og tidssvarende station til de mange festivalgæster og frivillige, der med toget vælger den hurtigste og nemmeste vej til og fra Roskilde Festivalen,” siger Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB

Med den klare røde DSB farve bliver stationen et nyt vartegn, der også gør det lettere at finde stationen og shuttletoget, der i festivaldagene kører to gange i timen mellem Festivalen og Roskilde Station.

”Stationen er lavet, så den kan genbruges, så de faste festivalgæster også kommer til at se den til næste år – men om næste års gæster kommer til at opleve Jernbaneorkestret som første musiknavn på Festivalen må tiden vise,” siger Aske Wieth-Knudsen.

Der kører shuttletog mellem Roskilde Station og Roskilde Festivalplads alle dage i perioden 30. juni til 8. juli. Fra kl. ca. 9 til 20 kører der tog hver halve time mellem Roskilde St. og Roskilde Festivalplads (WEST) - og tilbage igen. Turen tager kun 3 minutter. Fra omkring kl. 20 og indtil midnat kører der tog en gang i timen

Desuden er der syv tog mod Københavns Hovedbanegård hver nat i perioden onsdag 4. juli til lørdag 7. juli.  

Stationen er skabt i et samarbejde mellem DSB og Roskilde Festival og er designet af Arkitekturministeriet – AMPD.

Se mere om DSB og Roskilde Festival