935 vil være lokomotivførere

935 vil være lokomotivførere

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
02. december 2008 kl. 12:48

Flere og flere ønsker at blive lokomotivførere. I den seneste rekrutteringskampagne, som er den fjerde på to år i en målrettet rekrutteringsindsats, søgte 935 personer ind som lokomotivfører. Kampagnen sluttede i fredags. I de tre første kampagnerunder var der til sammenligning 400-600 ansøgere pr. runde.

 

Flere kvalificerede ansøgere

Selvom ansøgertallet er det hidtil højeste, betyder det desværre ikke, at alle ansøgere er egnede til jobbet som lokomotivfører. Men andelen af kvalificerede ansøgere er langt højere, end da rekrutteringskampagnen startede.

»Af de ansøgninger, som vi fik efter den første kampagne i foråret 2007, var 20 procent af ansøgerne egnede til jobbet som lokomotivfører. Nu ligger tallet på 50 procent,« siger HR-projektleder Søren Larsen fra DSB's rekrutteringsafdeling.

 

Image spiller en rolle

Mange tænker nok, at det høje ansøgertal kan tilskrives den generelle afmatning på arbejdsmarkedet, men Søren Larsen mener ikke, at usikkerheden på arbejdsmarkedet alene gør sig gældende.

»Vi kan selvfølgelig mærke en stigende efterspørgsel, især fra håndværkererhverv. Men jeg er sikker på, at hvis vi ikke havde gjort vores forarbejde og fortsat med kampagnerne, så var ansøgerne heller ikke kommet i det omfang, som vi har set nu,« siger han. Derudover mener Søren Larsen også, at DSB's nye image spiller en rolle i rekrutteringen.

»DSB er en virksomhed, som folk ofte søger til, hvis de synes, at arbejdsmarkedet føles utrygt, men samtidig er vi begyndt at signalere, at vi er en kommerciel virksomhed med fokus på kunderne, og det tiltaler mange.«

 

Tæt på målstregen

Målet er at ansætte 220 nye lokomotivførere i 2009 for at komme manglen til livs, og den ambition er ikke langt fra at blive opfyldt. Allerede nu er de 99 pladser, der er planlagt til foråret, tæt på at blive besat.

»Vi mangler endnu at fylde efterårets hold op, men med de ansøgere vi har fået nu, og med hjælp fra en ny kampagne til foråret, er vi ikke i tvivl om, at pladserne nok skal blive besat,« siger Søren Larsen.

 

Se mere om uddannelsen til og arbejdet som lokomotivfører her.

Camilla Holck