Bæredygtighed | 26. juli 2023

DSB redder over 20.000 måltider og sparer på CO2’en

Med Too Good To Go undgår DSB’s 7-Eleven butikker hver måned at smide tonsvis af mad ud. Det sparer virksomheden for både CO2-udledninger og tab i omsætningen.


 

Det koster blot 39 kr. for en stor pose med brød, kager og andet godt til en værdi af normalt 129 kr. når man køber den via To Good To Go i DSB’s 7-Eleven-butikker.

Derfor er konceptet også blevet en stor succes i alle DSB’s 62 7-Eleven-butikker samt fire stationsstuer med over 20.000 solgte poser alene fra januar til start juni i år.

Det fortæller Torben Anesen, der er driftsrådgiver hos DSB Service & Retail, der arbejder med 7-Eleven butikkerne på landets stationer.

I stedet for at kassere daggammelt brød og kager oplever DSB nemlig en stigning i efterspørgslen på Too Good To Go poserne med mad.

Han fortæller, at det bedste naturligvis ville være helt at undgå, at mad havner i Too Good To Go-poserne, men at man aldrig helt kan vide, hvad kunderne ønsker sig på dagen, hvorfor der altid vil være et mindre spild.

”Det er ikke smart at smide mad ud, hverken derhjemme eller i en butik. Vi vil gerne reducere vores madspild, og med Too Good To Go kan vi gøre det samtidigt med, at det også giver lidt penge i kassen,” siger Torben Anesen om ordningen, som DSB har været med i siden 2019.

 

Samtidigt har tusindvis af glade kunder gjort en god handel, hvor maden er endt, hvor den hører hjemme. Nemlig på bordet,

Torben Anesen, driftsrådgiver hos DSB Service & Retail

 

Stor CO2-reduktion
Samarbejdet med Too Good To Go betyder, at DSB udover at reducerer deres tab på madvarer, der tidligere ville være røget i den grønne biospand, også reducerer deres CO2-udledninger.

Der spares nemlig betydelige mængder CO2, når maden spises fremfor at blive omdannet til biogas, fortæller Torben Anesen.

Konkret betyder det, at DSB fra maj 2022 til april i 2023, hvor der blev solgt 37.662 måltidsposer, har bidraget til en samlet reduktion på 94.153 kg. CO2.

”Samtidigt har tusindvis af glade kunder gjort en god handel, hvor maden er endt, hvor den hører hjemme. Nemlig på bordet,” siger Torben Anesen, der også fremhæver den økonomiske fordel ved ordningen.

I samme periode har omsætningen på de solgte poser nemlig rundet en million kr.

”Miljø- og klimamæssigt giver løsningen med Too Good To Go rigtig god mening for os, og det gør det også økonomisk,” siger han og uddyber, at ordningen udover at hjælpe DSB i retningen mod målet om at blive CO2-neutrale i 2030 også mindsker mængden af affald betragteligt.

 

Miljø- og klimamæssigt giver løsningen med Too Good To Go rigtig god mening for os, og det gør det også økonomisk,

Torben Anesen, driftsrådgiver hos DSB Service & Retail

 

Varer sælger varer
Som Torben Anesen indledningsvist var inde på, kan det være oplagt at spørge, hvorfor DSB’s 7-Eleven-butikker ikke bare bager mindre brød fremfor at sælge tusindvis af poser billigt.

Men så simpelt er det ikke, forklarer han.

Der er nemlig stor forskel på, hvor meget, der bliver købt, og så drives salget i butikkerne også af hylder med masser af friskbagt brød og kager.

”Varer sælger varer, men vi tænker selvfølgeligt over, hvor meget vi bager. Men det er ikke altid let at estimere, så vi er nødt til at have lidt på hylderne hele tiden,” siger han og uddyber, at brød og kager løbende sælges gennem dagen via Too Good To go for at gøre plads til friske forsyninger.

Og mens Too Good To Go-ordningen er klart den største bidrager til at sænke madspildet i butikkerne, så er der også gamle tricks i bogen, der stadig virker.

”I nogle butikker kører vi med halvpris-tilbud på varer, der skal sælges hurtigt. Og så bager vi selvfølgeligt ikke et stort parti lige inden lukketid,” siger Torben Anesen.

Too Good To Go

 

Too Good To Go er en app-baseret platform, der bekæmper madspild ved at forbinde forbrugere med virksomheder som restauranter, caféer, bagerier og supermarkeder, der har overskydende mad.

 

Formålet er at reducere madspild og mindske miljømæssige konsekvenser ved at smide maden ud.

 

Virksomheder registrerer sig på Too Good To Go-platformen og overskudsmaden vises i app’en for de 2,9 mio. brugere, der har downloaded appen.

 

Too Good To Go har en positiv indvirkning på bæredygtighed ved at reducere madspild og den tilhørende CO2-udledning.