Hvem ville danskerne gerne være mere sammen med?

Vi spurgte – du kan se svarene her

Med tog på besøg hos familien – på tværs af generationer

I december spurgte vi på vores Facebook-væg, hvem man gerne ville være mere sammen med, hvis man vandt to gratis togbilletter. Over 5.000 svarede! Med gode og rørende svar og historier. Vi læste med, og det vi ser på tværs af de mange svar er:

Flest ville gerne være mere sammen med familiemedlemmer, som bor langt væk – ofte på den modsatte side af Storebælt.

Travle børnefamilier ville gerne se mere til forældre eller bedsteforældre – som omvendt måske ikke har overskud til at rejse langt for at besøge deres børn og børnebørn.

Skilsmisseforældre med børn, som bor i andre landsdele end dem selv, savner at se deres børn mere.

Mange ville være mere sammen med venner. Venner man ser for lidt. Venner der er flyttet langt væk. Venner man har mistet kontakt med. Og mange drømmer om at overraske en gammel ven med et uventet besøg.
Kærestepar der bor langt fra hinanden, var der også en del af i kommentarerne. Her er der store følelser, savn og kærlighed i Facebook-kommentarerne især blandt de unge.

Vi takker igen for de mange gode svar. Vi er glade for, at vi kan være med til at opfylde ønskerne om at se mere til hinanden for de 100 vindere, der hver fik to togbilletter.

Analyse: Familien er i centrum når danskerne er sammen

Vi har også lavet analyse med analyseinstituttet Epinion med over 1.000 danskere. Vi har spurgt: Hvem vil du gerne være mere sammen med? Hvem er du mest sammen med? Hvad laver I sammen? Hvor mødes I? På tværs af generationer og landsdele. Resultaterne deler vi med dig over de næste uger. Men vi kan godt sige, at familien er i centrum for det hele: Fx vil 71% gerne vil se mere til familien.