DSB er på en rejse mod det bæredygtige – vil du med?

DSB tager del af ansvaret for klimaudfordringerne, og arbejder målrettet med at være den virksomhed, der kan tilbyde dig den mest bæredygtige transport. Vi er vel ikke skyld i klimaudfordringerne. Men vi tager vores del af ansvaret for at løse dem.

Mød Aske – DSB’s nye Chef for Bæredygtighed. Se med, når Aske fortæller om sine og DSB’s tanker, mål og planer i forhold til at tilbyde dig den mest klimavenlige transport.

Ud med dieseltog. Ind med eltog.
DSB har sat nogle ambitiøse miljømål, der skal være opfyldt i 2030. Vi spurgte, hvilke mål der var vigtigst for jer. Se mere om målene – og hvad svaret var

Store og små skridt mod et mere bæredygtigt DSB
Når DSB bygger nye værksteder, er mere miljørigtige og bæredygtige løsninger en del af kravet. Men vi arbejder også med de synlige ting. Vi har f.eks. fjernet plastikposer til skrald i S-togene og skifter løbende til LED-lys på stationer og værksteder. Vi har i flere år sikret mere biodiversitet på mange af DSB’s arealer. Og sat fokus på at undgå madspild i vores 7-Eleven-butikker og kantiner.

Hvad er klimaregnskabet for en rejse for 1 person fra Aarhus til København? Det har magasinet Råstof regnet ud – på baggrund af en model fra Transportministeriet. Du kan se mere om beregningerne her 

Nye eldrevne tog gør togrejsen endnu mere klimavenlig
Over de næste 10 år kommer nye eldrevne lokomotiver og tog på skinnerne – i takt med at strækninger rundt i landet bliver elektrificerede. De første nye el-lokomotiver vil køre fra december. Vi vil i de kommende år også fortsat køre med dieseltog. Men vi gør alt, hvad vi kan for at miljøforbedre dem. F.eks. har de gamle ME-lokomotiver fået bl.a. emissionskit og nye cylinderenheder, der er med til at halvere udledningen af ultrafine partikler.