Er du fyldt 65? Spar altid 25% med DSB 65-billet.

Køb DSB 65-billet med 25% rabat, når du vil afsted med det samme

Er du fyldt 65, kan du købe din DSB 65-billet med 25% rabat helt frem til, du skal afsted. Det gør DSB 65-billetten til det fleksible valg, når du bare skal afsted med det samme ligesom de to ornitologer i filmen. DSB 65-billet er fx også god, hvis der er spottet røde hunde på et barnebarn eller når du bare er i det spontane hjørne.

Køb DSB 65-billet

DSB 65-billet er til dig, der vil have det helt enkelt

Med DSB 65-billetten får du en fleksibel billet med rabat. Du kan købe DSB 65-billet, hvor og hvornår du vil, uden at du behøver planlægge, før du skal rejse.

  • Du sparer altid 25% alle dage året rundt
  • Du kan nemt købe DSB 65-billet i DSB Salg & Service, i DSB 7-Eleven, i billetautomater, på dsb.dk og i DSB’s app
  • Billetten gælder også transport til og fra stationen med bus, tog, metro og lokalbane inden for dit omstigningsområde
  • Du kan rejse på din DSB 65-billet på alle afgange i løbet af dagen.

Obs: Som førtidspensionist, der endnu ikke er fyldt 65, skal du medbringe et legimitationskort for at rejse på en DSB 65-billet.

Omstigningsområde

LUK

Rejser mellem landsdelene 

Din togbillet gælder i en vis afstand fra den station, hvor du begynder og slutter din togrejse. Det betyder, at du kan benytte din billet til bus, tog eller Metro i et zoneområde omkring din station. Dette område kaldes for omstigningsområdet. På billetten står omstigningsområdet angivet med et zonenummer eller-bogstav. På zonekortet over hele Danmark er omstigningsområdet angivet med et zonenummer, som står lige efter stationsnavnet. Det er den zone i det lokale takstområde, som du kan rejse i, når du rejser mellem landsdelene til eller fra den pågældende station

Se zonekort for Danmark

Hvis du rejser ind i eller ud af Hovedstadsområdet fra en anden landsdel, kan du rejse i de omstigningsområder, der er angivet på billetten med et bogstav. Se zonekort for Danmark.

Rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Hvis du rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn afhænger gyldighedsområdet af længden på din rejse.

På korte rejser 2-8 zoner er billetten gyldig efter ringzonesystemet På lange rejser 9 zoner og derover er billetten gyldig i afrejsezonen og i ankomstzonen, som er vist på billetten med zonenummer. Se zonekort for Sjælland.

Rejser i Jylland og på Fyn

For rejser med bus i Jylland & på Fyn er rejsen gyldig efter ringzonesystemet. 
For rejser som foretages helt eller delvist med tog er billetten gyldig til omstigning i de to zoner, hhv. afrejsezonen og ankomstzonen, som er påtrykt billetten. Man kan benytte billetten til rejser i omstigningsområdet med bus og tog i hele billettens tidsgyldighed. Når man har foretaget sin rejse og er ankommet til sin destinationszone bortfalder retten til omstigning i startzonen.

Rejser over Øresund

Gyldigheden fremgår altid af selve billetten. Rejser du fx fra København H til Malmø, kan du rejse i bus, tog eller metro i det danske område (F+L) og i det svenske område (A) i forbindelse med din rejse, før du stiger på eller efter du er steget af Øresundstoget. 
Derudover vil det på billetten fremgå, om du har valgt at rejse over Øresundsbroen eller via Helsingør-Helsingborg.

Vær opmærksom på, at omstigningsområdet, der hvor du foretager skift på din rejse, skal stå på din billet. Du kan finde en oversigt over omstigningsområder her

Eksempel:
Køber man en billet til rejse fra Odense til Aarhus H, vil man kunne benytte en lokalbus i Odense i startzonen til at rejse til stationen. Når man når Aarhus H, kan man benytte en bybus indenfor omstigningszonen/destinationszonen til at køre videre til en ønsket adresse (men kun hvis den ligger indenfor den pågældende destinationszone – ellers skal man købe en billet til en længere rejse).
Når man er nået frem Aarhus H, vil man imidlertid ikke længere kunne benytte billetten resten af dagen til at rejse i bybus i startzonen, dvs. Odense.

Skal du rejse lokalt i Jylland og på Fyn eller lokalt på Sjælland, Lolland, Falster eller Møn?

På disse rejser gælder dig lidt andre regler for DSB 65-billetten.

Læs reglerne her