Mest stillede spørgsmål

Her finder du de mest stillede spørgsmål og svar i forhold til bestilling i DSB Netbutik Udland

Spørgsmål og svar

 • Du kan med fordel søge den rejse, du ønsker, i vores Netbutik. Forsøger du at købe billetten uden for forsalgsperioden, vil det fremgå af svaret i din rejsesøgning.

  Der er forskellige forsalgsperioder i Europa:

  • Rejser du med et DSB tog i Danmark og ønsker at reservere en plads, kan du tidligst købe din billet 2 måneder før afrejse.
  • Rejser du med et internationalt tog mellem Danmark og Tyskland, kan du tidligst købe billetten 92 dage før afrejse.
  • Rejser du med et internationalt nattog, som fx Hamburg – München, kan du ofte købe billetten op til 6 måneder før afrejse.
 • 3-D Secure er et ekstra sikkerhedslag, der giver dig større sikkerhed, når du handler online med Visa, MasterCard og Dankort. Det betyder i praksis, at du som kunde modtager en SMS med en engangskode, når du handler online

  Du skal derfor være tilmeldt MasterCard SecureCode eller Verified by Visa for at kunne handle med Visa eller MasterCard i DSB app, på dsb.dk, DOT Mobilbilletter app og i DOT Billetter app.

  Dankort uden Visa
  Har du et Dankort uden Visa, kan du ikke benytte det til at betale i DOT Billetter app. I DSB app kan du dog stadig benytte Dankort uden Visa, når du betaler med MobilePay.

  Tilmeld betalingskortet
  Tilmeld dit betalingskort til 3-D Secure. Ved tilmeldingen knytter du vha. NemID dit telefonnummer sammen med dit betalingskort. Du modtager en engangskode på SMS fra Nets ved tilmelding. Tilmeldingen foregår i en browser, der afhænger af din bank.

  Når dit betalingskort er tilmeldt 3-D Secure, kan du handle i DSB app, på dsb.dk, DOT Billetter app og i DOT Mobilbilletter app. Du modtager automatisk en engangskode på SMS ved hvert køb, som skal indtastes, før købet kan gennemføres. Det er kun muligt at handle i DSB app, på dsb.dk, DOT Billetter app og i DOT Mobilbilletter app med MasterCard og Visa, hvis kortet er tilmeldt 3-D Secure.

  3-D Secure er et ekstra sikkerhedslag, der giver dig større sikkerhed, når du handler online med Visa, MasterCard og Dankort. Det betyder i praksis, at du som kunde modtager en SMS med en engangskode, når du handler online.

  Fra 14. september 2019 skal online betalinger være mere sikre, og netbutikker kan risikere at få afvist betalinger, hvis deres betalingsløsninger ikke er opdaterede. DSB og DOT har valgt at alle onlinebetalinger mellem forretning og kunde skal være sikre.

  Læs mere om 3-D Secure

 • Print Selv: Print Selv billetter skal du selv printe på hvidt A4-papir og medbringe på din rejse. Print Selv billetter kan du købe helt op til din ønskede afrejsedato

  Du kan få tilsendt din billet med posten hvis:

  • du køber din billet senest 6 hverdage inden afrejsen, når postadressen er i Danmark
  • du køber din billet 10 hverdage inden afrejsen, når postadressen er i udlandet

  Ønsker du postforsendelse opkræves et gebyr på 50 kr., som ikke tilbagebetales ved en eventuel annullering af billetten. Bemærk, at ikke alle billetter kan tilbagebetales.

  Bemærk: Print Selv billet til DSB og Deutsche Bahn i Danmark og Tyskland

  Hvis du kun skal rejse med DSB eller Deutsche Bahn i Danmark og Tyskland, har du mulighed for at vise din Print Selv billet på smartphone eller tablet. Rejser du uden for Danmark eller Tyskland, skal du printe din Print Selv billet på hvidt A4-papir inden din afrejse.

  Bemærk venligst, at det er dit ansvar, at skærmen på smartphone/tablet er intakt og at Print Selv billetten kan kontrollers og scannes korrekt. 

  • Du kan rejse med op til 4 egne børn ved rejser i forbindelse med Tyskland og med 1-2 børn ved øvrige rejser. Med egne børn forstås også adoptivbørn/adoptivbørnebørn, papbørn/papbørnebørn og plejebørn/plejebørnebørn
  • Skal du rejse med børn, som ikke er egne børn, skal du bestille billetterne separat via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18
  • Børn under 4 år rejser gratis, hvis de ikke skal bruge eget sæde
  • Børn mellem 4 og 14 år betaler normalt pladsbilletpris for rejsen
 • På rejser i forbindelse med Tyskland er det desværre ikke muligt at se den individuelle pris. Alternativt kan man bestille en billet per person.

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og den e-mailadresse du opgav, da du bestilte din rejse.

  Eventuelle gebyrer og pladsbilletter tilbagebetales ikke.

 • Hvis du har valgt Print Selv billet vil du modtage en e-mail med et link til der, hvor du kan downloade din billet. Har du valgt postforsendelse, vil du modtage din billet med posten inden for 6 hverdage i Danmark og 10 hverdage i udlandet.

  Klik her for at finde din Print Selv billetAlt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og den e-mailadresse du opgav, da du bestilte din rejse.

 • Dit navn skal stå på billetten, da billetten er personlig.

  Det er vigtigt, at du oplyser den korrekte e-mailadresse, da du vil modtage din kvittering med evt.  link til din Print Selv billet. 

 • Nej, din Print Selv billet skal være printet på hvidt A4-papir inden din afrejse, så du kan vise den til togpersonalet, når du bliver bedt om det.

  Bemærk: Print Selv billet til DSB og Deutsche Bahn i Danmark og Tyskland

  Hvis du kun skal rejse med DSB eller Deutsche Bahn i Danmark og Tyskland, har du mulighed for at vise din Print Selv billet på smartphone eller tablet. Rejser du uden for Danmark eller Tyskland, skal du printe din Print Selv billet på hvidt A4-papir inden din afrejse.

  Bemærk venligst, at det er dit ansvar, at skærmen på smartphone/tablet er intakt og at Print Selv billetten kan kontrollers og scannes korrekt. 

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget. På DSB 1' kan du tage din førerhund med - undtagen i Stillezone, som findes i nogle tog. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort