DSB Legitimationskort til førtidspensionister

Legitimationskortet benyttes som legitimation for førtidspensionister. Med dette kort er du berettiget til at købe 65-billet, og kan derved kan rejse billigere.

Til dig, der:

Fordele:

 • Mulighed for at rejse billigere med DSB 

Begrænsninger:

 • Er du fyldt 65 år, behøver du ikke have et DSB Legitimationskort for at købe en 65-billet

Legitimationskortet koster ikke noget.

Sådan bestiller du et DSB Legimitationskort

Spørgsmål og svar

 • Hvis du modtager en socialt betinget pension i et andet EU-land eller nordisk land, kan du ansøge om et DSB Legitimationskort ved at skrive til:

  DSB
  Kundecenter, Specialopgaver
  Postboks 363
  2630 Taastrup

  Du skal være bosiddende i Danmark og medsende foto samt dokumentation i form af kopi af seneste pensionsmeddelelse fra det land, der har tilkendt dig pensionen. Der vil foregå en individuel sagsbehandling, og du vil efterfølgende få svar direkte fra Kundecenteret.

 • Ønsker du at benytte dig af et billetprodukt, hvor du ikke behøver at have et legitimationskort, anbefaler vi dig at købe et rejsekort med kundetype pensionist.
  Med et rejsekort med kundetype pensionist, behøver du ikke et legitimationskort. Du kan bruge rejsekortet til rejser i hele Danmark og får altid minimum 25% rabat i forhold til standard billetprisen og minimum 40% rabat på rejser over Storebælt, hvis du kan rejse udenfor myldretiden.
  Bemærk, når du køber et rejsekort med kundetype pensionist første gang, skal du vedhæfte en pensionsmeddelelse fra din kommune.

Læs mere om DSB Legitimationskort til førtidspensionister