S-tog om natten fra november

S-tog om natten fra november

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
10. september 2009 kl. 09:52

At kunne tage S-toget hjem - også om natten – er et stort ønske hos S-togs kunder.
Nu bliver det ikke længere kun et ønske, men en reel mulighed. Fra den 20. november vil DSB S-tog i en forsøgsperiode køre S-tog hele natten efter fredage og lørdage.

»Jeg er rigtig glad for, at vores kunder nu får muligheden for at tage S-toget hjem om natten. Nu kan de komme hjem med S-toget også mellem midnat og kl. 05 om morgenen,« siger Gert Frost, adm. direktør i DSB S-tog.

Tog en gang i timen
Forsøgsperioden bliver på seks måneder. I perioden vil der nat efter fredag og lørdag være S-tog ca. en gang i timen på alle strækninger. På Ringbanen og på strækningen mellem Valby og København og København og Hellerup vil S-toget køre hver halve time.

Lad bilen stå
Gert Frost håber, at det vil få flere til at lade bilen stå.

»Når man kan tage toget hele vejen hjem til Køge, er der ingen grund til at tage bilen med ind til byen i weekenden. Forhåbentlig kan S-tog bidrage med at få flere sikkert hjem, nu hvor der er flere gode alternativer til bilen på alle tider af døgnet,« siger Gert Frost.

Ingen nattakst
Som med bus og Metro bliver der ikke nattakst i nattetimerne.

Spor og signaler skal stadig vedligeholdes, og ind imellem bliver sporarbejdet udført om natten for at få mindst mulig indvirkning på den daglige trafik. Derfor vil der nogle nætter om året ikke køre S-tog om natten, men blive indsat busser på de berørte strækninger.

 

Med venlig hilsen

DSB Kommunikation