Typegodkendelse til IC4 er i hus

Typegodkendelse til IC4 er i hus

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
09. november 2010 kl. 10:10

Med typegodkendelsen er vejen nu banet for, at DSB kan begynde at køre med sammenkoblede IC4-tog – og altså med dobbelt så mange passagerer ad gangen

DSB har siden forliget med AnsaldoBreda i maj 2009 arbejdet intenst med at optimere og forbedre IC4-togene.

Fra april 2010 begyndte den italienske togproducent at levere de serieproducerede IC4-tog, og siden har fokus været rettet mod at få godkendt den såkaldte MPTO Pakke 1-konfigurationen.

Foto: Jens Hasse/Chilli

Den danner grundlaget for fremtidens IC4-tog med flere ændringer i kølvandet på de tog, der kører i dag, og i den kvalitet, som DSB ønsker at tilbyde kunderne. Og den er ikke mindst forudsætningen for, at DSB kan køre med to sammenkoblede IC4-tog og dermed med plads til dobbelt så mange passagerer ad gangen.

Med typegodkendelsen kan DSB nu begynde at fejlrette og opgradere togene, så endnu flere kunder kan få glæde af dem.

Tog i forbedret kvalitet
Administrerende direktør i DSB, Søren Eriksen, glæder sig over, at denne vigtige milepæl nu er nået.

»Typegodkendelsen er virkelig vigtig for DSB og dermed for kunderne. Den giver os mulighed for at køre med to sammenkoblede tog mellem landsdelene, og det betyder, at vi vil kunne sætte sammenkoblede tog med plads til 410 passagerer ind i myldretidstrafikken. I forbindelse med den kommende køreplan for 2011 vil vi begynde at sætte den næste serie af tog i den nye forbedrede kvalitet og sammenkoblede tog ind i trafik med kunder, og jeg forventer, at kunderne vil opleve et bedre tog,« siger Søren Eriksen.

For eksempel vil de nye tog have et forbedret klimaanlæg og et sænket støjniveau, og samtidig er der lavet en række ændringer, der vil forbedre driftsstabiliteten af toget.

Af Morten Tjerrild