Guide

- sådan fungerer bruttolønsordningen

Få dine transportomkostninger trukket fra din bruttoløn spar op til 50%

Erhvervskortet er et resultat af de gældende skatteregler, som betyder, at alle danske arbejdsgivere i private virksomheder og kommuner kan tilbyde et grønt og økonomisk attraktivt personalegode - uden omkostninger for virksomheden.

Som medarbejder får du et årskort til bus, tog og metro, som er indkøbt af din arbejdsplads og finansieret via et månedligt træk i din bruttoløn. Du sparer skatten og får oveni en fast årsrabat på 11,3%. For dig betyder det måske en besparelse på helt op til 50% på dit pendlerkort.

Din samlede individuelle besparelse afhænger bl.a. af afstanden mellem din bopæl og din arbejdsplads. Da du ikke samtidig kan få kørselsfradrag, er Erhvervskortet typisk en økonomisk fordel for dig, der dagligt pendler max. 30 km (60 km t/r) – også modregnet et eventuelt mistet kørselsfradrag. Beregn din besparelse og se beregningsdetaljer via Erhvervskortberegneren.

Ofte stillede spørgsmål om Erhvervskort

  • Erhvervskortordningen er en mulighed i alle private virksomheder samt kommuner, mens statsejede virksomheder pt ikke har mulighed for at tilbyde personalet denne type skattefri personalegoder. Den enkelte virksomhed/kommune afgør til hvilke personalegrupper ordningen tilbydes.

  • Erhvervskortet indkøbes af din arbejdsgiver og (tilbage)betales via et månedligt træk i din bruttoløn. Skattefordelen og muligheden for en særlig årsrabat oveni på 11,3% giver en solid økonomisk besparelse på kortere afstande og i de fleste tilfælde også på mellemlange pendlerafstande (op til 50 km t/r) - også modregnet et eventuelt mistet kørselsfradrag.

  • Ved fratrædelse ophører Erhvervskortordningen og kortet annulleres, uanset hvor længe du har benyttet ordningen. Virksomheden som har indkøbt kortet vil få refunderet en eventuel restperiode ud fra gældende regler.

  • Erhvervskortet leveres som sms-billet. Billetten gælder for et år ad gangen og opdateres automatisk hver måned d. 1. i kortes gyldighedsperiode.