Lokomotivfører ny direktør for DSBFirst
Lokomotivfører ny direktør for DSBFirst
DSBFirst har fået ny VD
Jarl Samuelsson, 48 år, er oprindelig uddannet lokomotivfører og har efterfølgende gennemført et længere lederudviklingsforløb. Jarl har en bred erfaring inden for jernbanen. Han har været beskæftiget i over tyve år blandt andet i SJ AB, Linx AB og senest i Green Cargo AB, hvor han de sidste fem et halvt år har arbejdet som regionschef i det svenske jernbanegodsselskab, Green Cargo i Göteborg. Jarl tiltræder sin nye stilling i januar 2008.
Ikke mindst Jarls erfaring fra det lille SJ-NSB-ejede jernbaneselskab, Linx AB, betyder at han er velforberedt på at stå i spidsen for det dansk-britisk-ejede Øresundstogselskab, DSBFirst. Frem til dannelsen af Linx AB i 2000 var Jarl én af to projektledere, der havde ansvaret for at opbygge selskabet helt fra bunden. Efterfølgende fik Linx AB en ekstern administrerende direktør, og Jarl blev driftschef.
»Jeg håber at kunne bidrage blandt andet med den erfaring, jeg har fra opbygningen af Linx og senest opbygningen af Green Cargo Center i Göteborg, og jeg kan forstå, at den nuværende projektorganisation i DSBFirst allerede har gjort et flot stykke arbejde med at forberede overtagelsen af trafikken pr. 1. januar 2009,« siger Jarl.
Jarl nævner i den sammenhæng, at det er ekstra vigtigt i et mindre driftsselskab, at medarbejderne hjælper hinanden og tager ansvar. Lokomotivførerne skal for eksempel, udover at køre toget, også hjælpe til med at sikre, at toget fremstår rent for kunderne, og at eventuelle skader på toget hurtigst muligt bliver udbedret. Foruden selv at være uddannet lokomotivfører har Jarl også erfaring fra at stå i spidsen for 450 lokomotivførere i fire år i Vestsverige.
»Min filosofi er, at vi skal have en flad organisation i DSBFirst. Jeg vil gøre alt for at undgå, at vi får for mange faggrupper, og at personalet dermed bliver for opdelt. Det er vigtigt, at alle medarbejdere arbejder tæt sammen og hjælper hinanden i hverdagen,« siger Jarl.
En flad organisation betyder blandt andet, at ledelse og medarbejdere er tættere på hinanden.
»Vi skal tale det samme sprog i mere end én forstand, og vi vil have en meget kort beslutningsvej. Men det betyder også, at vi vil arbejde på at skabe en fælles kultur i selskabet for vores danske og svenske medarbejdere. Selv om vi har at gøre med to sprog og to kulturer, vil vi arbejde hårdt på at blive ét Øresundsregionsselskab,« slutter Jarl.