Hvorfor sidder du der?
Hvorfor sidder du der?
Hvorfor sidder du der? Når du kan sidde oppe foran? Det spørgsmål stiller DSB S-tog i en ny kampagne, der skal få potentielle ansøgere til søge stillingen som lokomotivfører i S-tog.
Gennem annoncer i dagblade og magasiner, på nettet, i S-toget og på postkort vil DSB S-tog forsøge at skaffe nogle af de op mod 90 lokomotivførere, som S-tog skal bruge i løbet af 2007.
Flere kvinder, tak
I lokomotivførerkampagnen går man specifikt efter tre målgrupper: kvinder, håndværkere og yngre mænd mellem 21 og 35 år.
»Kvinderne er valgt, fordi der er så få kvindelige lokoførere, og DSB S-tog generelt ønsker, at medarbejdersammensætningen skal afspejle samfundet. Håndværkerne er den traditionelle rekrutteringsbase for lokomotivførere. De er ikke så nemme at få fat i – det er gode tider for byggeriet. Men det kunne jo tænkes, at nogle af dem var blevet trætte af en arbejdsuge på 70 timer eller gerne ville have mere ordnede personaleforhold. Blandt de yngre mænd søger vi bredt både for at få lokomotivførere nu og her og for at skabe opmærksomhed om jobbet,« siger HR-konsulent Søren Larsen.
Gode argumenter
Og der er nok af gode grunde til at vælge en karriere forrrest i toget, mener han:
»Uddannelsen er kort – 10 måneder. Du får 22.000 kr. om måneden i uddannelsesperioden, hvilket er en høj løn. Du har fleksible arbejdstider. Du styrer selv din dag – der er ingen chef til at kigge dig over skulderen. Og så følger der er stort ansvar for både mennesker og maskiner med jobbet. Det taler til mange, tror jeg.«
Kampagnen kører frem til 15. juni i en række medier og også på dsb.dk/blivlokofoerer, hvor man blandt andet kan se små film med interviews med nuværende lokomotivførere. I forbindelse med DSB Døgnet fredag den 18. maj vil der på Københavns Hovedbanegård være en jobbazar, hvor man kan få en snak med repræsentanter fra de forskellige medarbejdergrupper i DSB.
Ny form for kampagne
Den meget pågående stil i kampagnen er ikke noget, man normalt forbinder med DSBs stillingsannoncer. Men i kampen om den efterspurgte arbejdskraft er det nødvendigt at skille sig ud.
»Det er første gang, vi rekrutterer på den måde, og det gør vi, fordi det er et stort behov i S-tog får at skaffe et bestemt antal nye lokomotivførere. Men det er også en imagekampagne for DSB som arbejdsplads, og vi vil bruge erfaringerne herfra, når vi i fremtiden skal finde medarbejdere til andre områder i DSB,« siger HR-konsulent Søren Larsen.