Pressebaggrund

Fakta om rejsekort

20-12-2010 13:00:00

Rejsekort er en elektronisk billet til både bus, tog og metro, som gør det nemmere og mere enkelt at rejse med den kollektive trafik. Kortet erstatter gradvist de eksisterende klippekort og på lang sigt de nuværende periodekort, som de kendes i dag.

Rejsekort tages i brug over hele Danmark i faser, område for område. Med udgangen af 2012 kan rejsekort bruges i hele Danmark fra Gedser til Skagen. Sammen med Holland bliver Danmark således det første land i verden, der har et sammenhængende billetsystem til al kollektiv trafik.
Allerede nu bruges rejsekort til rejser med bus og tog på hele Vestsjælland, og i DSB´s tog på Lolland, Falster og Sjælland, minus Hovedstadsregionen.
Mere enkelt at rejse
 
Rejsekort bliver indført for at give dig som kunde en øget tilgængelighed og gøre det lettere for dig at bruge den kollektive trafik, samt for at modernisere de mange forskellige billetyper, takster, zoner og rabatter, som hver bus-, togselskab og region har i dag.
 
Med rejsekort skal du som kunde igennem færre led, før du kan rejse fra a til b. Med rejsekort kan bus- og togselskaberne også få et mere præcist billede af rejsemønstrene i Danmark. Så kan vi bedre planlægge, hvor og hvornår på dagen vi for eksempel skal have mange togsæt på en afgang. Det vil også betyde bedre service til dig.
 
Rejsekort giver dig altså mere fleksibilitet. Du kan rejse på tværs og på langs af landet, med bus, tog og metro, når det passer dig. Alt, hvad du skal gøre, er at huske at tanke penge på dit kort, eller lade banken gøre det for dig.
 
Landsdækkende samarbejde
Rejsekort A/S blev stiftet i 2003 som et landsdækkende samarbejde mellem DSB, DSB S-tog, Metro og en række regionale transportselskaber. Aktionærerne er: Movia, DSB, Ørestadsselskabet, Sydtrafik, Midttrafik, Nordjyllands Trafikselskab, FynBus og Bornholms Amts Trafikselskab.

Leverandøren af rejsekortsystemet er et konsortium, East-West Denmark Aps, som er ejet af  det franske firma Thales med 80 pct. og  IT-virksomheden Accenture  med 20 pct.
 
Læs mere om rejsekort på www.rejsekort.dkTilbage til listen

Søg i meddelelser

Årstal

Nyheder
Presse-
meddelelser
Presse-
baggrund

Fritekst søgning