Hellerup Station skal renoveres

Hellerup Station skal renoveres

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
01. juli 2009 kl. 14:32

Med respekt for de fredede bygninger bliver Hellerup Station renoveret i løbet af sommeren. Kunderne kan se frem til en nymalet station, flere cykelstativer og bedre lys


Den 1. juli går håndværkerne i gang med at renovere Hellerup Station. Kunderne kan se frem til overflader uden graffiti, bedre belysning, flere cykelstativer og en nymalet perrontunnel, hvor gulvet også får en omgang. Alle overflader gås efter og pudses op, repareres og males. Resultatet bliver en station, der fremstår som ny, men hvor respekten for det originale er i behold.

Første station
Hellerup er den første af en række S-togs stationer, der gås efter i sømmene. I 2009 står også Valby og Nørreport for tur, og i 2010 kommer der yderligere syv stationer til. Det er første led i flere projekter, som S-tog og Sporskifte 2010 har sat i gang for at levere pæne, rene og tidssvarende stationer til kunderne. For eksempel skal der også kigges på indretningen af Avedøre, Sjælør, Ballerup og Herlev stationer i år.

»Kunderne skal stå på stationen og føle, at de har fået, hvad de betaler for. At det er fair i forhold til billetprisen. Sådan vil det ikke være med det samme, men det er dér, vi skal ende,« siger Niklas Marschall, salgsdirektør i S-tog.
Han så gerne, at alle S-togsstationer fik et løft med det samme, men sådan hænger virkeligheden ikke sammen.

»Vi har ikke pengene til at lave alle stationer på en gang. Derfor tager vi først fat i de stationer med flest rejsende, for at det kan komme flest muligt af vores kunder til gode,« siger Niklas Marschall.

Fredet
Hellerup Station åbnede i 1863, og i 1934 blev den en del af den første S-bane. De ældre bygninger er fra ca. år 1900, og de blev fredet i år 2000. I forbindelse med et tidligere arbejde blev der lavet farvetest på den gamle maling, så nu er farvekoderne fundet, så stationen kan males op igen i de originale fire farver.
Arbejdet på Hellerup Station foregår i samarbejde med Banedanmark, der blandt andet skal lave sporspærringer, så kanterne ved perronerne også kan renses for graffiti. Samtidig renses sporene for affald.
Renoveringen forventes færdig i midten af september.

 

Af Helene Gram