DSB får ny økonomidirektør

DSB får ny økonomidirektør

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
27. oktober 2010 kl. 14:00

DSB’s nye økonomidirektør er Klaus Pedersen, som kommer med 18 års erfaring fra TDC koncernen, hvor han blandt andet har haft plads i koncernledelsen
Klaus Pedersen, 43 år, tiltræder den 1. november jobbet ny økonomidirektør i DSB. Klaus Pedersen er uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Århus i 1992 og har siden varetaget en lang række nøglepositioner i TDC koncernen.

Han har blandt andet været økonomidirektør i TDC Switzerland fra 2001-04, som den gang var danmarkshistoriens største udlandsinvestering. Efterfølgende har Klaus Pedersen været direktør for TDC Services og senest direktør for TDC Erhverv Norden og har været medlem af direktionen i TDC. Siden Klaus Pedersen fratrådte sin stilling hos TDC, har han koncentreret sig om en række bestyrelsesposter i it- og telebranchen.

DSB’s administrerende direktør, Søren Eriksen, er glad for at kunne byde Klaus Pedersen velkommen i DSB’s koncernledelse:

”Med Klaus Pedersens brede erfaring fra en lang række centrale poster i TDC, blandt andet som medlem af TDC's koncernledelse – der som virksomhed kan sammenlignes med DSB på flere punkter – har DSB fået et nyt og meget stærkt kort i koncernledelsen.”

Klaus Pedersen afløser DSB’s hidtidige økonomidirektør Bartal Kass, som bliver administrerende direktør for DSB’s helt nye selskab, der skal stå for vedligeholdelse og reparation af DSB’s fjerntog, regionaltog og S-tog.
Fascineret af forandring

”Jeg glæder mig utrolig meget til at starte i en virksomhed som DSB, der har så stor betydning for mange menneskers hverdag, og som stort set alle danskere har en holdning til. Det er en uhyre kompleks forretning, som i øjeblikket er i gang med en gennemgribende forandring, der fascinerer mig meget,” siger Klaus Pedersen.

Fra sine mange år i TDC har Klaus Pedersen stor erfaring med at udvikle og forandre et monopollignende statsligt selskab til en kommerciel virksomhed, der skal operere på konkurrencevilkår. Desuden har Klaus Pedersen fra sin tid som økonomidirektør i TDC Switzerland og som direktør for TDC's nordiske erhvervsforretning indgående kendskab til virksomhedsekspansion i udlandet.

”Jeg er overbevist om, at min erhvervsmæssige baggrund vil være meget nyttig i mit nye job i DSB. Både i processen med fortsat at styrke DSB som en forretningsorienteret servicevirksomhed og også i relation til aktiviteterne i Sverige og Tyskland,” fortæller Klaus Pedersen.

Hurtigt i arbejdstøjet
Det, der motiverer Klaus Pedersen arbejdsmæssigt, er, at der sker noget, og han er ikke nogen fan af planer for planernes egen skyld. Han fokuserer på at skabe resultater og praktiserer en meget involverende ledelsesstil, hvor udvikling og trivsel for alle medarbejdere har høj prioritet.

”Kunsten er at skabe det bedst tænkelige planlægningsgrundlag og dernæst sørge for at følge planerne og beslutningerne helt til dørs,” pointerer Klaus Pedersen.
DSB’s nye økonomidirektør ser frem til at lære en helt ny verden at kende. En verden og en kultur, som han har stor respekt for, og hvor han vil gå ydmygt til opgaverne. Klaus Pedersen er samtidig klar over, at han skal trække hurtigt i arbejdstøjet, for der er både et årsbudget for 2011 og et årsregnskab for 2010, der skal gøres færdigt.

Privat bor Klaus Pedersen i hus i Charlottenlund sammen med sin kone og to sønner på 13 og 16 år. Fritiden bruger Klaus Pedersen på at holde sig i form – han løber meget gerne i Dyrehaven – og på at sluge faglitteratur om 2. verdenskrig, hvor det primært er dramaerne i de militære slag, der fascinerer ham.

Desuden er han en stor musikelsker med en bred smag; han nyder både en klassisk koncert og én med Iron Maiden. Vinterferien tilbringer familien helst på ski i Davos – det føles efter årene i Schweiz for TDC næsten som at komme hjem.