Vedrørende Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitets sigtelser

Vedrørende Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitets sigtelser

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
21. juni 2016 kl. 16:54

Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet har i dag offentliggjort en række sigtelser, hvor offentligt ansatte og eller ansatte i offentlige virksomheder uretmæssigt har modtaget ydelser i forbindelse med deres samarbejde med datavirksomheden ATEA.
Blandt de sigtede er 6 tidligere DSB medarbejdere. Da den første sag om mulig bestikkelse fra ATEA til samarbejdspartnere kom frem sidste år, rettede DSB henvendelse til ATEA for at få klarlagt, om der kunne være DSB medarbejdere involveret i lignende sager. Det afviste ATEA over for DSB. DSB holdt efterfølgende et orienteringsmøde med Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet.
”DSB tager disse sager meget alvorligt, også selvom der er tale om tidligere medarbejdere – og vil i det omfang Statsanklageren for Særlig økonomisk og international kriminalitet har behov for det, bistå med yderligere information,” siger Mette Rosholm, Direktør for HR og Jura i DSB og pointerer:
”DSB indskærpede allerede sidste år vores Code of Conduct på området overfor vores medarbejdere – og vil gøre det igen efter dagens sigtelser”.