Nye priser med DSB fra 19. januar

Nye priser med DSB fra 19. januar

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
18. maj 2004 kl. 13:18

DSB justerer priserne på billetter og kort den tredje søndag i januar. Takstændringerne følger den almindelige prisudvikling. I år betyder det en prisstigning på i gennemsnit 2,6%.


Prisstigningen på DSB Pendlerkort til/fra hovedstadsområdet er med en gennemsnitlig stigning på 3,3% højere end øvrige billetter og kort, hvilket skyldes DSB’s gunstige markedssituation for disse rejser. En standardbillet til en enkelt rejse mellem Københavns Hovedbanegård og Århus H kommer til at koste 273 kr. mod hidtil 267 kr. Et DSB Pendlerkort mellem København H og Odense vil fra den 19. januar 2003 koste 3.051 kr. mod tidligere 2.990 kr.


InterCityLyn-tillæg bortfalder


Tillægget på 20 kr. pr. enkeltrejse samt tillægget til pendlere på 250 kr. for at benytte InterCityLyn mellem København H og Odense bortfalder fra den 19. januar. Årsagen er, at der generelt er mere plads i togene efter indsættelse af de nye dobbeltdækkertog mellem København og Kalundborg og København og Århus fredag og søndag. I februar indsættes der også dobbeltdækkertog på strækningen mellem København og Nykøbing Falster.


Øresund


På trafikken over Øresund spiller valutakursen imellem Danmark og Sverige ind på priserne for 2003. Siden sidste år er den svenske krone blevet dyrere i forhold til den danske. Det betyder, at priserne for nogle rejser bliver dyrere i danske kroner, samtidig med at prisen i svenske kroner for de samme rejser ikke ændres. F.eks. vil en billet fra Kastrup/København City til Malmö C stige fra 62 til 65 kr., og en enkeltbillet mellem Helsingør og Helsingborg stiger fra 30 til 33 kr. I svenske kroner koster de samme billetter fortsat henholdsvis 80 svenske kroner og 40 svenske kroner.


Prisen på Øresundskortet mellem Kastrup/København City og Malmö C fastholdes i danske kroner på 1.200 kr. Prisen for Øresundskortet i svenske kroner bliver 80 kr. lavere end i dag.


Farvel til Øresund Rundt


DSB har på grund af et meget lavt salg valgt at stoppe salget af Øresund Rundt ved udgangen af 2002. Skånetrafiken fortsætter imidlertid med at sælge Øresund Rundt.


Nye nattillæg


Fra den 15. december blev reglerne for nattillæg i tog i hovedstadsområdet ændret. Herefter kræves der nattillæg for påstigning efter kl. 01.00 og før kl. 05.00. i lighed med de regler, som gælder for Københavns Metro og for Øresundstogene til/fra Malmö. Dermed bliver det nemmere at huske, hvornår der kræves nattillæg i forhold til tidligere. Som hidtil skal der ikke betales nattillæg, hvis rejsen foretages med en DSB billet eller en international billet til rejse udenfor hovedstadsområdet. Man skal heller ikke betale nattillæg i S-toget.Med venlig hilsen


DSB