Ny duo skal danne ny direktion i DSB

Ny duo skal danne ny direktion i DSB

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
01. juli 2011 kl. 09:30

DSB’s bestyrelse har udnævnt en ny administrerende direktør og en ny økonomidirektør for DSB. De to personer skal samtidig udgøre en ny samlet direktion for DSB.

Christian Roslev
Ny administrerende direktør bliver den 43-årige Christian Roslev, der kommer fra et job som administrerende direktør i Nordjyllands Trafikselskab. Christian Roslev er uddannet cand. scient. pol. fra Århus Universitet i 1993 og har haft en række chefposter i centraladministrationen, kommuner og større virksomheder – blandt andet i Finansministeriet, Københavns Kommune og virksomhederne KMD og COWI. I dag er han tillige næstformand i bestyrelsen for Rejsekort og rejseplanen.dk samt formand for X Bus-samarbejdet i Jylland..

Jacob Kjær
Den nye økonomidirektør bliver den 45-årige Jacob Kjær, der indtil for nylig var økonomidirektør i TDC Business Nordic og tidligere har været økonomidirektør i det polske mobilselskab Polkomtel, der var delvist ejet af TDC.

Christian Roslev og Jacob Kjær skal udgøre DSBs nye direktion, der med tiden kan udvides med flere personer, fortæller Peter Schütze, bestyrelsesformand i DSB.

”Med en ny administrerende direktør og en ny økonomidirektør sætter DSB et nyt hold i spidsen for landet største transportvirksomhed. Vi har valgt to personer, der bidrager med erfaringer i både transport, forretning og i rollen som offentlig virksomhed. Den nye direktion skal sammen med den øvrige ledelse og medarbejdere skabe et endnu stærkere DSB, der kan skabe nye gode resultater,” udtaler bestyrelsesformanden.

Christian Roslev glæder sig til at stå i spidsen for DSB – og går både stolt og ydmygt til opgaven med at være chef for en virksomhed med godt 9000 medarbejdere, en halv million daglige kunder og godt 2500 daglige togafgange:

”DSB har en stor og meget vital samfundsopgave som den absolut største transportvirksomhed i Danmark. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle virksomheden, så vi kan få flere danskere til at køre med tog. Og så skal vi styrke stoltheden blandt DSB’s medarbejdere, der hver dag gør et flot stykke arbejde med at give kunderne tog til tiden og god service,” udtaler Christian Roslev. 

Også Jacob Kjær ser frem til at blive en del af direktionen i DSB og vurderer, at DSB står i en svær økonomisk situation med underskud i seneste regnskab. Han har derfor særligt fokus på at sikre et stærkere økonomisk overblik i DSB.

”En forudsætning for at kunne investere i fremtiden er at vi har styr på omkostningerne og økonomien som helhed. Jeg ser frem til at kunne bidrage til det arbejde og til at styrke DSB som virksomhed,” siger Jacob Kjær.

Christian Roslev tiltræder hos DSB den 1. august og overtager først posten som administrerende direktør den 12. august, hvor DSB’s konstituerede administrerende direktør, Klaus Pedersen, fratræder for senere at tiltræde et nyt job som økonomidirektør og medlem af direktionen hos Chr. Hansen A/S. Jacob Kjær tiltræder som økonomidirektør og medlem af direktionen  i DSB den 8. august.

Til pressen: Christian Roslev stiller op til snak med pressen kl 12:30 i dag hos DSB i Sølvgade. Spørg efter pressevagten.

Portræt-interview med Christian Roslev

Portræt-interview med Jacob Kjær 
 
DSB Kommunikation