Fusion af S-tog og DSB på vej

Fusion af S-tog og DSB på vej

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
22. marts 2013 kl. 15:26

I mandags blev der afholdt møde i DSB S-tog A/S´ bestyrelse, og i dag er der afholdt bestyrelsesmøde i DSB SOV.

De to bestyrelser har besluttet at starte fusionsprocessen, så DSB S-TOG A/S kan fusioneres med DSB SOV. Det sker for at skabe en mere enkel struktur for DSB.

Oplægget er efterfølgende blevet forelagt HSU og forelægges OSU i S-tog den 2. april. Herefter skal det endeligt godkendes af bestyrelsen i DSB S-tog A/S og af bestyrelsen i DSB SOV. Når dette er sket, ophører DSB S-tog A/S med at eksistere som selvstændigt selskab og DSB S-tog fortsætter som del af DSB SOV. Bestyrelsen for DSB S-tog og stillingen som administrerende direktør for DSB S-tog A/S vil i den forbindelse blive nedlagt. Anders Egehus vil så fortsætte som direktør for den samlede enhed, Operation & Strategi, hvorunder enheden S-tog fortsætter sammen med de andre driftsenheder.  

”Med dette skridt er vi på vej til at samle togdriften i DSB i én virksomhed. En sammenlægning giver os mulighed for i endnu højere grad at tilbyde vores kunder det, de forventer af os - nemlig et produkt, der hænger sammen hele vejen rundt," siger Jesper Lok.

Anders Egehus ser en mulig sammenlægning som en styrkelse af samarbejdet på tværs i DSB og glæder sig som ny direktør for Operation & Strategi til at samarbejde med de mange gode mennesker på tværs af hele driftsorganisationen. 

"Vi skal levere en endnu mere pålidelig togdrift og en sammenlægning vil give mulighed for, at de bedste løsninger i endnu højere grad vinder frem i hele driftsorganisationen og ikke kun i den enkelte afdeling." 

Hvis fusionen mellem DSB S-tog A/S og DSB SOV bliver endeligt godkendt, vil den ske med tilbagevirkende kraft per 1. januar 2013.

DSB Kommunikation