Test med sammenkoblede IC4-tog

Test med sammenkoblede IC4-tog

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
27. april 2010 kl. 14:10

DSB har gennemført testkørsler mellem Vojens og Tinglev med to fast sammenkoblede IC4-tog og forventer, at de sammenkoblede togsæt er godkendt til at køre med kunder i løbet af 3. kvartal.

Det oplyser administrerende direktør Søren Eriksen.
Ansaldobreda og DSB indgik i slutningen af 2009 en tillægsaftale om opgradering af togcomputeren, der vil gøre det muligt at sammenkoble op til fem IC4-tog.

Jens Hasse/Chili

20 IC4-tog i Danmark
DSB råder foreløbig over 17 IC4-tog i Danmark, 14 individuelt opbyggede togsæt i den foreløbige udgave kaldet NT++, som benyttes i den daglige drift, og tre typegodkendte sæt i den endelige udgave kaldet MPTO.

De tre typegodkendte IC4-tog benyttes hovedsageligt til de testkørsler, der skal til for at få lov til at køre med kunder i sammenkoblede togsæt.

Herudover råder Ansaldobreda i Danmark over yderligere tre serieproducerede og typegodkendte IC4-tog, som er ved at blive gjort klar til overtagelse.

Langt bedre kvalitet
DSB har set et markant fald i antallet af tekniske fejl på de nyleverede serieproducerede typegodkendte togsæt. På det seneste serieproducerede sæt, som Ansaldobreda sendte fra Italien, var der 183 fejl, mod op til 1.800 fejl på de første individuelt opbyggede sæt.

I alt skal Ansaldobreda levere 83 IC4- og 23 IC2-tog til DSB inden udgangen af 3. kvartal 2012.