Politisk flertal vil privatisere DSB

Politisk flertal vil privatisere DSB

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
12. april 2006 kl. 12:59

Et politisk flertal på Christiansborg er klar til at sælge DSB. Både Venstre og De Konservative mener, at en privatisering skal sættes i gang hurtigst muligt, mens Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokraterne nu også nikker ja til et salg. Dermed kan over 150 års statsligt ejerskab af den danske togdrift være på vej mod enden.


DSB's bestyrelsesformand, Mogens Granborg, hilser planen om privatisering af DSB velkommen og opfordrer regeringen til at påbegynde privatiseringen af DSB hurtigst muligt. Et salg vil være nødvendigt, hvis selskabet skal kunne konkurrere og ekspandere internationalt, vurderer Granborg.


"Jeg tror ikke, det vil være godt for DSB, hvis man undlader at privatisere. Vi oplever de store udenlandske spillere komme hårdt ind på markedet. Det vil hjælpe på mulighederne for et stærkt ekspansivt DSB at privatisere," siger Mogens Granborg.


Socialdemokraternes finansordfører, Henrik Sass Larsen, siger ifølge Dagbladet Politikens hjemmeside: »Vi er tøvende i forhold til, om tidspunktet er det rigtige, men vi er bestemt villige til at diskutere det«. Henrik Sass Larsen understreger, at Socialdemokraterne i givet fald vil stille en række krav om f.eks. billetpriser, sikkerhed og tryghed for passagererne.