Nu indvies Langgade station

Nu indvies Langgade station

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
26. januar 2011 kl. 07:00

Passagerne kan se frem til bedre service og en kunstnerisk fotoudstilling, når Langgade Station i dag onsdag den 26. januar bliver indviet efter en længere renoveringsperiode. Indvielsen af stationen er et led i en række S-togsrenoveringer under konceptet ’Fremtidens S-togsstationer’.

Nu kan de næsten 2400 passagerer, der til daglig benytter Langgade S-togsstation, glæde sig over en flot og nyrenoveret station.

Langgade Station er udsmykket med billeder taget af den lokale fotograf Alio Viera.

Onsdag den 26. januar indvies Langgade S-togsstation nemlig efter en større renovering. Og der er noget at se frem til. Der er nemlig kræset for detaljerne. I den gamle stationsbygning er væggene langs trappen eksempelvis udsmykket med billeder taget af den lokale fotograf Alio Viera.

”Jeg har prøvet at tematisere byen i bevægelse gennem mine billeder. Nutidens passagerer har en tendens til bare at haste gennem stationerne, særligt nu hvor de ikke nødvendigvis køber billetter her. Jeg håber derfor, at mine billeder kan få dem til at stoppe op,” siger Alio Viera.

Borde, bænke og bordtennis
Derudover tilbyder DSB nu endnu bedre service til passagerne i form af flere cykelstativer bedre belysning samt et hyggeligt grønt område uden for stationen med borde, bænke og bordtennis.

Indvielsen af stationen er et led i en lang række stationsrenoveringer under konceptet ’Fremtidens S-togsstationer’. Visionen med konceptet er, at S-togsstationerne fremadrettet skal leve op til DSB’s krav om bedre image, drift og tilgængelighed samt tiltrække flere kunder.


Fremtidens S-togsstationer
Ud over en generel vedligeholdelse af Langgade Station bærer stationen, ligesom flere andre S-togsstationer, præg af et generelt behov for tilpasning til nye brugs- og servicebehov. Eksempelvis er antallet af billetter købt i automater og på internettet stigende, hvilket efterlader flere af billetkontorerne på stationerne ubrugte.

Det vil DSB nu gøre noget ved. DSB S-tog har derfor indgået et samarbejde med Områdefornyelse i Københavns Kommune, som i denne uge er flyttet ind i det gamle billetkontor på Langgade Station.

”Vi er i DSB enormt glade for at Områdefornyelse i Københavns Kommune har lejet sig ind i det gamle billetkontor. Det giver netop liv på stationen samt den lokale forankring, som vi længe har eftersøgt,” fortæller Anne Pilegaard, Planlægningschef i DSB S-tog.

For at sikre bedre drift, har DSB blandt andet anvendt bedre lyskilder samt materiale, der kræver mindre vedligeholdelse. Derudover er tiltag som fx en ny cykelsliske samt trinforkanter på trappen implementeret for at sikre bedre tilgængelighed for passagererne.