Hvad betyder tillægget fra Metro-selskabet for dig?

Fra 29. september 2019 er tillægget på pendlerkort, fra Metro-selskabet, trådt i kraft (i forbindelse med åbningen af Cityringen). Alle der har zonerne 1-4 i deres pendlerprodukter skal tage stilling til om de ønsker Metro-tillægget på deres pendlerkort, men tillægget kan fravælges hvis ikke man ønsker at rejse med Metroen.

Pendlerkort i DSB app'en

Tillægget fra Metroselskabet rammer også pendlerkort købt i DSB app’en. Hvis du køber et pendlerkort inden åbningen af Cityringen, med gyldighed efter, er dette gyldigt til rejser med metroen som hidtil. Ved næste fornyelse skal du tage stilling om du ønsker fortsat at kunne rejse med Metro, og skal i så fald have tillægget til dit pendlerkort.

Efter Cityringens åbning, vil alle der er ved at bestille eller forny deres pendlerkort, og har rejser der går gennem zonerne 1-4, skulle tage stilling til om de ønsker sig at benytte metroen. Metro-tillægget vil udgøre 80 kroner, for 30 dage.

Læs om hvad tillægget betyder for Erhvervskort.

Det er muligt fravælge tillægget i DSB app'en hvor du køber pendlerkortet,  selv om du bestiller pendlerkort der indeholder de berørte zoner. Så gælder dit pendlerkort bare ikke til rejser med Metroen - kun bus og tog.

Hvis du efter Cityringens åbning har valgt et pendlerkort uden Metro-tillægget, men ønsker på at benytte Metroen med pendlerkortet på en enkelt rejse alligevel, skal du købe en tillægsbillet til 12 kr. pr. rejse.

Læs mere om Metro-tillægget på DOTs hjemmeside

Øresundspendlerkort

Metro-selskabets tillæg for pendlerrejser med metroen, i forbindelse med åbningen af Cityringen, træder i kraft for Øresundskort per 15. december 2019. Alle der har zonerne 1-4 i deres Øresundskort skal tage stilling til om de ønsker Metro-tillægget, men det kan fravælges hvis ikke man ønsker at rejse med Metroen. Køber eller fornyer du inden 15. december, skal du først tage stilling til tillægget næste gang du køber.

Læs mere om Metro-selskabets tillæg.

Flere kort og billetter er ikke berørt

Visse produkter er ikke er berørt af tillægget fra Metro:

Pensionistkort er ikke berørt

Ungdomskort er ikke berørt

Enkelt- og returbilletter er ikke berørt

Cykelbilletter er ikke berørt

Læs mere om Metro-tillægget på DOTs hjemmeside