Tag toget til Rostock

Tog til Rostock - billige billetter med Orange Europa

Rostock

Rostock er en tysk by beliggende i Mecklenburg-Vorpommern i den nordøstlige del af landet. Byen er registreret med omkring 207.000 indbyggere, og blev grundlagt tilbage i middelalderen. I dag er byen den tredjestørste i Tyskland ud til Østersøen, og herfra findes færgeforbindelser til både Gedser og Skåne. Rostocks maritime hjerte bidrager med en skøn og intim stemning. Her finder der desuden jævnligt forskellige typer af events sted, som fx Hanse Sail, der er et sejlskibsevent. Havnen i Rostock er altså et unikt samlingspunkt i byen.

Vidste du, at Rostock engang var under danske vinger? Det var tilbage i år 1185, men det varede desværre kun i få år, for allerede i 1227 tog nordtyskerne magten tilbage og gjorde Rostock tysk igen. Et af de mest stolte værker i Rostock er uden tvivl deres universitet, der var det første universitet i Nordeuropa. Men Rostock har rigtig mange ting at byde på for både børn og voksne, og det er en by, du ikke må gå glip af.

Masser af oplevelser venter i Rostock

I Rostock kan du glæde dig til at opleve alt lige fra shopping og restaurantbesøg, til kunst og kultur i form af museer, parker og endda en lækker sandstrand.

Af museer venter der i Rostock fx Stasi Pre-Trial Prison, der er det tidligere Stasi-fængsel, hvor mange tyskere levede et grufuldt liv det tidligere berygtede Østtyskland. Har du derfor en interesse i DDR, så er dette museum helt sikkert et besøg værd. Derudover bør du heller ikke snyde dig selv for en tur forbi Det Kulturhistoriske Museum, hvor du kan få en helt særlig beskrivelse af Rostock igennem 800 år i form af både billeder, ord og tekst.

Hvad smukke bygninger og historiske steder angår, så er der både Rostock Vandtårn, universitetet, Rostock bymur og -port, samt mange andre smukke ting, du helt sikkert skal se. Derudover er der kirker som fx Marienkirche, der er bygget i en unik gotisk stil. Fra St. Petri kan du få et enestående udsyn ud over både byen og Østersøen.

Hvad smukke bygninger og historiske steder angår, så er der både Rostock Vandtårn, universitetet, Rostock bymur og -port, samt mange andre smukke ting, du helt sikkert skal se. Derudover er der kirker som fx Marienkirche, der er bygget i en unik gotisk stil. Fra St. Petri kan du få et enestående udsyn ud over både byen og Østersøen.

Bestil dine billetter

Rejs med tog til Osnabrück

Ikke langt fra hverken Hannover eller Dortmund ligger Osnabrück placeret, og rejser du med tog dertil, så er selve turen en oplevelse i sig selv. Her tager vi dig nemlig igennem unikke og storslåede landskaber, samt små hyggelige landsbyer. Og der findes endnu flere årsager til, hvorfor du bør taget toget til Osnabrück. Det er altid nemt og ubesværet at rejse med DSB. Du skal blot tage plads i toget længe dig tilbage i de lune sæder, og så klarer vi resten.

Har du hele familien med på tur, så får I mulighed for masser af kvalitetstid allerede på togrejsen. Her kan I nemlig hygge jer over et spil kort eller et brætspil, eller man kan læse en bog, eller sidde med iPad’en, hvis man har lyst til det. Med DSB kan du rejse rundt til mange spændende destinationer i Tyskland, men du kan også tage turen helt til Italien eller Østrig. Og med vores skarpe priser på udlandsbilletter, så behøver det slet ikke koste en formue. Er du ude efter billetter i god tid, så kan du være heldig at skrabe nogle Orangebilletter til dig, og her er der masser af penge at spare. Er du nysgerrig efter at opleve store dele af Europa på den samme tur, så er det muligvis vores interrail-tilbud, du skal have fat i. Du kan læse om det hele her på vores hjemmeside.

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.