Kassel

Tag toget til Kassel – find billige billetter med Orange Europa

Kassel

I det nordlige Hessen (i midten af Tyskland) ved floden Fulda finder du byen Kassel. Det er en relativt stor by med knap 200.000 indbyggere, og det er den eneste storby i denne del af landet, der kan prale af at være både forvaltnings-, erhvervs- og kulturcentrum.

Kassel er en del af The German Fairy Tale Route, der er en form for turistattraktion, der strækker sig over cirka 600 kilometer og blandt andet går igennem både Hanau og Bremen. Kassel er en af Tysklands mest interessante kulturbyer. Kassel er desuden byen, hvorfra to brødre skabte uforglemmelige eventyr i form af bøger – her er tale om Brødrene Grimm. Det er også dem, den særlige Fairy Tale Route er opkaldt efter.

Der er altså masser af kultur og historie at komme efter i Kassel, men byen byder naturligvis også på mange andre ting. Det er en smuk og moderne by, der besidder et flot udvalg af museer, vartegn, arkitektur og mange andre seværdigheder, der gør togturen til Kassel det hele værd.

Oplev Kassels mange seværdigheder

Er du på jagt efter kulturelle oplevelser i Kassel, så er der nok af museer at tage fat i. Et must er selvfølgelig et besøg på selveste GRIMMWELT-museet. Jacob og Wilhelm Grimm har med deres samling af børnefortællinger præget mange generationer. Men det er ikke det fulde omfang af deres fortjeneste. De var vigtige sprogforskere og anses for at være grundlæggerne af tyske sprogstudier. De tilhørte Göttingen Seven, og i 1848 var Jacob Grimm medlem af Nationalforsamlingen i St. Pauls Kirke i Frankfurt. Derudover kan du også nyde godt af udstillinger på The Caricatura Gallery of Comic Art, Hessian State Museum og mange flere.

Er du til naturoplevelser, så er der desværre ikke bjerglandskaber og vilde dyr at spotte i Kassel. Dog kan du sagtens nyde solen i en af deres mange parker. Det kan fx være i det store parkanlæg Wilhelmshöhe, hvor det gigantiske vartegn ”Herkules” troner over parken.

The German Fairy Tale Route

Den kendte Fairy Tale route er dedikeret til Brødrene Grimm og løber fra syd til nord, hvor den passerer et væld af spændende destinationer. Her kan du opleve Hanau, der var byen, hvor brødrene blev født. Tag videre til Steinau, hvor brødrenes barndomshjem ligger placeret. I Marburg tog de begge deres respektive uddannelser og i Bad Wildungen har en lokal historiker opdaget, at Snehvides hus er bygget på en model fra Kellerwald-skoven. Rejser du i december kan du samtidig få glæde af adskillige julemarkeder på ruten, og derudover vil du komme forbi mange seværdigheder, der er en del af UNESCOS Verdensarv. På denne rute er der altså nok at give sig til og opleve, og tager du toget, kan du nemt og bekvemt komme frem og tilbage.

Rejs til spændende destinationer med DSB

Vil du gerne opleve verden uden at skulle ud på en længere flyvetur, så findes der heldigvis andre måder at gøre det på. Med DSB kan du tage på interrail, hvis du ønsker at rejse igennem Europa over flere uger, men du kan også købe enkelte returbilletter til både Tyskland, Italien, Østrig, Norge og flere andre spændende lande. Rejsen med tog er nem, komfortabel og praktisk, og her kan du blot læne dig tilbage og nyde turen igennem de mange smukke landskaber. Det er naturligvis også en løsning at sætte dig bag rattet i bilen og selv køre afsted, men her finder du langt fra den samme komfort, som hvis du rejser med tog til Kassel. Find dine togbilletter hos os i dag. Hvis du er ude i god tid, kan du være heldig at få fat i nogle af vores exceptionelle Orangebilletter, hvor du sparer rigtig mange penge på udvalgte afgange.

Bestil dine billetter

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.