Ostrava

Med toget til Ostrava – ekstra billige billetter med Orange Europa

 • Besøg en af Tjekkiets skjulte perler

 • Ekstra billige billetter med Orange Europa*

 • Rejsetid på ca. 15 timer fra København eller Aarhus

 • Børn kan rejse med for 0 kr. Se rejsebetingelser

 • En togtur tværs igennem Centraleuropa

*DSB Orange Europa-billetter er kun gyldig på den valgte afgang og kan ikke ændres eller tilbagebetales. Billetterne sættes til salg ca. 3 måneder før rejsedagen. Læs betingelserne her.

Tag en af de mange daglige afgange til Ostrava

Der går flere afgange om dagen til den tjekkiske storby. Det er op til dig, hvornår på dagen, du gerne vil rejse. På den måde kan du tage toget, når det passer ind i din planlægning. Det anbefales dog, at du tager en af de tidlige afgange om morgenen, da der er færrest skift og transporttid her.

Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for at høre mere

Orange Europa giver dig ekstra billige billetter

Hvis du køber en billet via Orange Europa, kan du spare mange penge. Det er dog ikke den eneste fordel ved billetten. Du kan nemlig også tage fire børn eller børnebørn under 15 år med på din billet. Du skal kun betale for deres pladsbillet, så I kan sidde sammen.

Ostrava – en af Tjekkiets ukendte perler

Det er ikke mange, som har hørt om Ostrava, og det er faktisk synd. Byen er nemlig en lille tjekkisk perle, som ligger gemt på grænsen til Polen. Byen er den tredjestørste by i Tjekkiet, og den har alt, hvad du kan ønske af en moderne storby – byen har også en masse historiske bygninger og områder.

En flot togtur tværs gennem Centraleuropa

Når du tager toget til Ostrava, får du ikke kun en god tur, mens du er i byen. Du vil på turen gennem Centraleuropa komme igennem mange hyggelige landsbyer og maleriske landskaber. Du kan sidde trygt og godt i de store sæder, mens du bliver fragtet til byen, som er samlingspunkt for hele fire floder. 

En metropol med flere unikke events

Ostrava er den grønneste by i Tjekkiet. Her er der masser af plads i hele byen samt smuk arkitektur. Når du planlægger din tur til byen, bør du forsøge at planlægge det sådan, at du kommer samtidig med eksempelvis musikfestivalen, Colours of Ostrava, eller når Davis Cup ligger vejen forbi. 

En by der bugner af seværdigheder

Du kan nemt få mange dage til at gå i den store by. Den har nemlig rigtig mange spændende seværdigheder, og der er noget for enhver smag. Det verdenskendte minemuseum, Landek Park, giver dig et helt unikt indblik i, hvordan minearbejderne arbejdede, da minen var åbent. Stedet er en oplevelse for alle dine sanser.

Spørgsmål og svar

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget. På DSB 1' kan du tage din førerhund med - undtagen i Stillezone, som findes i nogle tog. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort