Master- og specialeprojekter hos DSB

Hjælp os med at gøre togdriften endnu bedre

Hos DSB ser vi det som en stor fordel løbende at kunne samarbejde med studerende ved landets universiteter om nye og innovative løsninger til stadig bedre planlægning og disponering af driften. I DSB har vi en række af forskellige problemoplæg på problemstillinger som adresserer optimering af togdriften til gavn for vores kunder.

Måske er der en problemstilling, som inspirerer dig til at ønske at skrive dit masterprojekt hos DSB. Det er også vigtigt for os hele tiden at kunne rekruttere nye kompetente medarbejdere til DSB, og derfor kan et projekt hos DSB måske føre til en senere ansættelse.

Hvis du, efter at have kigget beskrivelserne nedenfor igennem, har fået lyst til at høre mere, er du meget velkommen til at skrive til chef for Udvikling & Optimering, Julie Jespersen Groth, e-mail: jjespersen@dsb.dk.

Vi forbeholder os retten til at regulere mængden af projekter, der kører i parallelt forløb med vejledning hos os. Vi tilsigter altid at have mindst et projekt i gang og har ofte flere.

Nedenfor finder du til inspiration en beskrivelse af S-tog og planlægningsområder sammen med en beskrivelse af traditionel jernbane ressourceplanlægning: Strategisk planlægning (dimensionering), normalplanlægning, operationel planlægning (fx plan-vedligeholdelse) og disponering.

Du finder også en beskrivelse af de formelle rammer for samarbejde mellem DSB og uddannelsesinstitutionerne i forhold til tavshedspligt, rettigheder og projektforsvar.

Beskrivelse af DSB S-tog (pdf)

Formelle forhold omkring samarbejdet (pdf)