17 dage med ændret togtrafik til og fra København

17 dage med ændret togtrafik til og fra København

Vær opmærksom på, at indholdet på denne side kan være uaktuelt.
18. May 2004 kl. 10:41

Banestyrelsens arbejde med en større omlægning af spor- og signalsystemerne ved Østerport Station vil i perioden 25. april til 11. maj medføre ændringer i togtrafikken til og fra København. Det gælder især på Kystbanen, mens de øvrige strækninger på Sjælland bliver berørt i mindre omfang. I de 17 dage vil der både blive aflysninger af tog, ekstra togskift og længere rejsetid.


Størst bliver virkningerne i tidsrummet fra fredag den 25. april kl. 20 til mandag den 28. april kl. 4.30. Da kører Øresundstogene ikke på strækningen mellem Hellerup og Østerport. Her skal man i stedet benytte S-tog, som ikke er berørt af ændringerne, og de ekstra togskift medfører op til 20 minutters længere rejsetid. Nattog og enkelte tidlige morgentog bliver erstattet af busser mellem Hellerup og Østerport.


InterCity tog og regionaltog til og fra det øvrige Sjælland, der normalt kører til og fra Østerport, vender på Københavns Hovedbanegård, så man skal benytte S-tog mellem Hovedbanegården, Nørreport og Østerport. Dog vil regionaltog fra Kalundborg/Holbæk køre til Østerport og omvendt.


I 2. etape - fra mandag den 28. april tidlig om morgenen til og med søndag den 11. maj - kører Øresundstogene på hele strækningen mellem Helsingør og København, men rejsetiden bliver forlænget med op til 10 minutter. Og togene fortsætter ikke som normalt til Malmö. Det vil sige, at der på Hovedbanegården bliver tale om ekstraordinært skift til tog mod Københavns Lufthavn, Kastrup og Malmö. Det samme gælder i modsat retning, og man må i disse tilfælde regne med en længere rejsetid på ca. 20 minutter.


Myldretidstogene på Kystbanen kører i denne periode kun mellem Helsingør og Hellerup og får ekstraordinært standsning i Rungsted Kyst. Enkelte af myldretidstogene på Kystbanen er aflyst på hele strækningen.


InterCity tog og regionaltog til og fra vest, der normalt kører til Nørreport og Østerport, er i perioden 28. april-11. maj aflyst mellem Hovedbanegården og Østerport. I stedet kan man benytte Øresundstog eller S-tog, men i de tidsrum om natten, hvor disse tog ikke kører, er der indsat busser. Hertil kommer, at der vil være aflysninger af regionaltog på strækningen København-Roskilde, og det gælder også enkelte tog til Ringsted og Slagelse. Andre regionaltog får ekstraordinære standsninger som erstatning for de aflyste tog.


Arbejdet ved Østerport Station er et led i det såkaldte LOKO-projekt, der startede i foråret 2002 og bliver afsluttet til næste år. Formålet er at øge kapaciteten, så man kan køre flere tog til og fra Københavns Hovedbanegård, samtidig med at Østerport Station i højere grad kan fungere som endestation. Og ændringerne betyder desuden, at der bliver bedre mulighed for at sikre en rettidig trafik.


I projektet indgår etablering af en ny perron på Østerport Station. Den bliver taget i brug mandag den 28. april, altså efter den weekend hvor der ikke kører tog mellem Østerport og Hellerup. Samtidig skal passagererne vænne sig til nye spornumre på Østerport Station.


Særkøreplaner for perioden 25. april til 11. maj fås på stationerne, men man kan også se dem www.dsb.dk/trafikinfo under Planlagte ændringer. Nærmere oplysninger om LOKO-projektet via www.banestyrelsen.dk under Projekter - Sporarbejder Kbh. H.-Nordhavn.Med venlig hilsen


DSB