Rabat på Jernbanemuseet

- opret en gratis profil og få 25% rabat på entré

Danmarks Jernbanemuseum

Efterårsferie på Danmarks Jernbanemuseum

Uge 42 byder på mange aktiviteter for børn og voksne. Sammen kan I løse opgaven ”Giv os en jernbane”. Udgangspunktet for opgaven er skagboerne, som i 1887 har et stort ønske om at få en jernbane til byen. Vejen mellem Frederikshavn og Skagen var dengang nærmest ufarbar. I skal finde de gode argumenter, der skal overbevise Folketinget om nødvendigheden af en jernbane. Opgaven er for de 5-10-årige, men alle er velkomne til at deltage.

Hver dag den 12.-20. oktober inviterer museet på et interaktivt skuespil. I hovedrollerne ses to rygsæksrejsende. De har fået en forretningsidé, men er den nu så genial som de tror? Både opgave, interaktivt teater og kørsel med det populære minitog er inkluderet i entréen.

Danmarks Jernbanemuseum kører også veterantog for fuld damp fra Odense til Tommerup og retur. Det sker 14.-18. oktober. Trækkraften er det smukke damplokomotiv K 563 fra 1899. Turen varer ca. 1½ time. Der er to afgange pr. dag, en formiddag og en eftermiddag. Der kræves særlig billet til kørslen. Billetter købes på Billet.dk. Der er ikke rabat på veterantogsbilletter med DSB Plus.

Om Jernbanemuseet

Tog fascinerer både store og små, og på Danmarks Jernbanemuseum i Odense kan hele familien gå på opdagelse i dansk jernbanehistorie. Museet har til huse i en gammel remisebygning fra 1954, hvor du blandt andet kan tage plads i de gamle passagervogne, opleve rejselivet på 1. klasse, kigge ind i de royale vogne, se sneploven, skinnebilen og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”. Mulighederne er mange, og som DSB Plus medlem får du 25% rabat på entréen.

Hos Jernbanemuseet er de vilde med tog, og det kan vi hos DSB naturligvis godt forstå. Tog er nemlig både spændende og imponerende, og så kan banens medrivende historie med stor sandsynlighed få de fleste til at tabe pusten. På museet holder de nemlig altid dampen oppe, og det store udvalg af udstillinger gør, at der altid er noget for enhver smag.

Remisen, hvor museet ligger, har eksempelvis hele 21 spor og blev oprindelig opført som depot for DSB og de nordfynske privatbaner. I dag er bygningen et flot udstillingsrum, hvor der findes en perlerække af ikoniske lokomotiver, heriblandt Danmarks ældst bevarede damplokomotiv fra 1868.

Fuldend dagen med tog, og rejs med DSB til stationen i Odense, som ligger kun to minutters gang fra museet. Opret dig som DSB Plus medlem allerede i dag, og få glæde af de mange fordele og rabatter.

Oplev Danmarks første lokomotiv ODIN

På Jernbanemuseet kan du lige nu se en nybygget kopi af Danmarks allerførste lokomotiv, ODIN. Den nye kopi har været hele 14 år undervejs, er bygget fra bunden af museets frivillige og er fuldt funktionsdygtigt. Det oprindelige ODIN-lokomotiv kom til Danmark i 1846 og var med til at indvie den første jernbane i landet i 1847, som gik mellem Roskilde og København.

Med DSB Plus får du 25% rabat på entréen for to voksne og op til tre børn, når du viser dit gyldige Fordelskort på sms. Børn under fem år har altid gratis adgang, og så har børn i alderen 5-17 år gratis adgang på bestemte dage i sæsonen. Netop når det oplevelser for børn, kører Jernbanemuseet forrest. Med børnebanegården har de mindste nemlig en banegård i børnestørrelse, hvor de blandt andet kan lege lokomotivfører, der sælger billetter, og som rejser til fjerne stedet. Hos Danmarks Jernbanemuseum går leg og læring hånd i hånd, og derfor er området bygget op med inspiration i Odense Banegård efter 2. verdenskrig.

Jernbanemuseet