Pladsbilletkrav i InterCity, InterCityLyn og Regionaltog

InterCityLyn

LUK

InterCityLyn er et lyntog, der kører mellem landsdelene med få stop. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen ICL. 

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

InterCity

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.

I kølvandet på regeringens strategi om at begrænse spredningen af coronasmitten iværksætter DSB nu en række initiativer. 

Derfor indføres der krav om pladsbillet på alle rejser med DSB IC, ICLyn og Regionaltog (med undtagelse af Kystbanen). Pladskravet er sat i værk for at sikre, at vi ikke kører med for mange passagerer for at minimere smitterisikoen med coronavirus.

For at sikre at der er god plads mellem passagererne, afgiver vi ikke alle pladser i togene. Hvis du oplever at pladsbilletterne til en afgang er udsolgt anbefaler vi at du følger myndighedernes råd om hensyntagen til øvrige passagerer. For at undgå trængsel bedes du derfor finde en anden afgang med plads.

Køb/bestilling af gratis pladsbillet

Du kan bestille en gratis pladsbillet ved at søge og finde din rejse i DSB app'en, eller i billetautomaten på stationen. Det gælder også hvis du allerede har købt en billet eller har rejsekort, og kun mangler en pladsbillet jf. pladskravet. Det vil fremgå af din rejsesøgning, om rejsen foregår med InterCity-, IC-lyntog eller Regionaltog.

Selv om du får en nummeret pladsbillet (som det er tilfældet med rejser i InterCity-, IC-lyntog), må du gerne sætte dig et andet sted hvis du mener at afstanden mellem passagererne er for kort. 

Som pendler, med eksempelvis DSB Pendlerkort, skal du også bestille den samme pladsbillet som øvrige rejsende til 0 kroner, og ikke forsøge at finde og bestille en pendlerpladsbillet.

Når du køber plads til Regionaltog vil du få et vognnummer med 999 og en plads uden pladsnummer. Du kan sætte dig i toget, hvor du vil, men følg i den forbindelse myndighedernes anbefalinger om blandt andet at holde afstand.

Du skal ikke have pladsbillet til S-togene, da der ikke er mulighed for at reservere pladsbilletter til disse tog. Også her anbefaler vi at følge myndighedernes generelle anbefalinger. 

I internationale tog, er der krav om pladsbillet på dansk strækning (til 0 kroner). Der er ingen pladskrav efter grænsen, men her koster en pladsbillet 30 kroner.

Har du købt pladsbillet før 11-03-2020, kan du rejse på den pladsbillet du har købt til den pågældende afgang og efterfølgende få pengene refunderet.

For tilbagebetaling kan du anvende vores kontaktformular (åbner i nyt vindue).


Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

InterCity

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.

Guide til bestilling i DSB app'en

Spørgsmål og svar

Denne side er senest opdateret: 13. marts 12:30