Når du rejser med tog i Corona-perioden

Opdateret 19. maj 2020

DSB følger til en hver tid myndighedernes anbefalinger for rejser med den offentlige trafik. Vi har derfor indført en række tiltag i vores tog og på vores stationer, som skal sørge for, at vi kan rejse sammen 

Du kan hjælpe dig selv og os ved at følge med i eventuelle trafikale ændringer under Trafikinformation eller regler for adfærd. Tjek derfor Rejseplanen inden du tager afsted.

Rejser med InterCity, InterCityLyn, regionaltog samt Kyst- og den danske side af Øresundsbanen

Pladsbillet til toget sikrer plads til alle

Fra 18. maj 2020 er der nu mulighed for at booke alle sæder i InterCity-, InterCityLyn- og regionaltog, og vi sikrer, at der ikke er flere passagerer med i toget end der er pladsbilletter til.

Siden den 11. marts 2020 har der været krav om pladsbillet til alle rejser med InterCity-, InterCityLyn- og regionaltog. Fra den 11. maj gælder kravet også for tog på Kystbanen og den danske side af Øresundsbanen. 

Find pladsbilletter i DSB app, på dsb.dk eller automaten på stationen. Pladsbilletten koster 0 kr. Rejser du uden gyldig pladsbillet, risikerer du at få en kontrolafgift.

Bestil kun 1 pladsbillet pr. person pr. afgang og afbestil i god tid, hvis du ikke skal bruge den alligevel. Du kan afbestille billetten helt op til den planlagte afgang. Så optager du ikke plads for en anden.

Læs hvordan du bestiller den gratis pladsbillet

Særlig for rejsende med cykler

Har du din cykel med i InterCity- eller InterCityLyn-tog skal du have pladsbillet, der koster 30 kr. 

Læs mere om rejse med cykel og cykelpladsbillet

Refundering af billetter og kort

De almindelige regler for refusion af billetter og kort (udland og Ungdomskort undtaget) er i kraft igen fra den 11. maj 2020

Læs mere om refundering af billetter og kort

Rejser med S-tog

Når du kører du med S-tog, skal du ikke have pladsbillet. Hold øje med skilte og mærkater i S-toget. De guider dig til, hvordan du bedst muligt placerer dig i forhold til andre medrejsende.

Tjek, om der plads i dit S-tog
Planlæg din rejse med webappen Pladspaarejsen.dk. Her kan du se, om dit tog er fyldt i en live-opdatering. Så kan du selv vurdere, om du vil tage det planlagte tog, eller vente til det næste kommer.

På stationen

På vores stationer har vi opsat skilte og vejledninger på gulve og perroner, der guider passagererne til at vise hensyn til de medrejsende. Du vil også i højtalerne blive guidet til en god adfærd, hvor vi tager hensyn til hinanden.

Ekstra rengøring på stationer og i tog

Vi gør stadig ekstra rent på stationer og i tog på de flader, du kan komme i berøring med. For eksempel håndtag, borde, vinduer, toiletter.
 


Husk selv at følge myndighedernes anbefalinger, når du rejser med offentlig trafik.

  • Brug albuen når du skal åbne dørene i toget
  • Gå eller tag cyklen, hvis turen er kort
  • Vis hensyn til andre rejsende
  • Rejs uden for myldretiden hvis muligt
  • Husk den gode håndhygiejne
  • Rejs ikke med offentlig transport hvis du er syg eller formodes at være smittet

Erhverv


Salget af DSB Orange startes op igen med billetter uden for myldretiden

Grundet regeringens opfordringer til at blive hjemme, var salget af DSB Orange og DSB Orange Fri billetter sat på pause.

Salget startes op igen, med billetter uden for myldretiden. Pladsbilletkravet er stadig gældende for at minimere smitterisikoen. 

Ingen service på DSB 1' eller salg af kaffe eller snacks i togene

For at minimere kontaktpunkter og undgå unødig smitte, indstiller vi al forplejning på togene fra 13. marts. Det vil sige, at der ikke gives mad og drikke på DSB 1' samt at Kaffeekspressen ikke længere kommer rundt i toget.

Har du en DSB 1' billet kan du i stedet gå i 7-eleven på stationen og få kaffe, te eller kildevand samt et valgfrit rundstykke eller kage både før og efter rejsen.

Hjemmeværnets personel i tjeneste kører gratis

Hjemmeværnet kører gratis med DSB, mens de er i tjeneste mod fremvisning af gyldigt ID, og hvis de er i uniform. Der skal bestilles en gratis pladsbillet jf. pladsbilletkravet, hvis der rejses med InterCity-, InterCityLyn- eller regionaltog.


Erhverv